Annonce
Sport

DHG sloges hårdt og tog bedste placering i 22 år

Alberte Kielstrup Madsen (nr.88) og Maria Borg (nr.3) havde en god bustur hjem fra Hadsten efter at have opnået den bedste placering for klubben i 22 sæsoner. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
DHG blev nummer fire i 1. division og det er den bedste præstation siden nedrykningen fra den allerbedste række i sidste årtusinde.

HÅNDBOLD:Der blev råbt og skreget af lykke i baggrunden, da Sport Fyn havde kontakt med DHG's seniorformand Nicolai Gynther efter fynboernes sidste 1. divisionskamp i en bevæget sæson.

DHG vandt i en dramatisk kamp med 31-28 i Hadsten efter at have ført med 16-14 ved pausen. Dermed blev DHG nummer fire i 1. division og det er den bedste placering, siden holdet rykkede ud af den allerbedste række for 22 år siden.

- Vi har vundet otte ud af de sidste ni kampe. Alle stepper op i dag, da det kneb og vi var bagud med et par mål. Forsvaret blev bedre og det hjalp målmanden. Det er holdfællesskabet, der gør det igen i dag. Vi brugte 15 mand på banen i dag og alle leverede, da kampen var allermest på vippen, beretter Nicolai Gynther, der allerede var i gang med at forberede pigerne på et par overraskelser i spillerbussen på vej hjem til Dalum.

Annonce

- Vi er meget glade og du kan jo høre, at vi fejrer det, tilføjede Nicolai Gynther et par minutter efter slutfløjtet.

Elleve minutter før tid førte Hadsten med 26-24, men DHG stod klippefast, da det gjaldt. Godt et minut før tid scorede Nanna Daugaard til 30-28, og det var Alberte Kielstrup Madsen, der lukkede kampen til 31-28 til DHG.

Nanna Sewerin Daugaard blev topscorer med syv foran Caroline Toft Nielsen og Frida Maag Damgaard med seks mål.

- Nu har vi en pokalkamp i juni i Dalum-hallen mod Roskilde. Lad os håbe, at vi har tilskuere til den tid, siger Nicolai Gynther.

Gudme vandt også

Gudmes kvinder vandt bundopgøret i Lyngby med 22-21. Begge klubber bliver i rækken, fordi nedrykningen er suspenderet på grund af corona-benspændet. Gudme førte knebent fra start til slut, og Sofie Amalie Andersen scorede sejrsmålet til 22-21 med to et halvt minut igen.

Sille Trankjær Jacobsen blev Gudme-topscorer med fem mål, mens Astrid Mandrup Molander og Lærke Langkilde Vedel lavede hver fire mål.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Kerteminde

Fynsk kulturarv havner i hænderne på ’gribbe’: En type bolig har endnu ikke nydt godt af opsvinget

Annonce