Annonce
Sport

DHG skal fortsætte den gode begyndelse i Roskilde

DHG-spillerne fejrede det som en lille sejr, da de på hjemmebane spillede 23-23 mod Vendsyssel i klubbernes første kamp i denne sæson. Arkivfoto: Leif Rasmussen

Efter en flot uafgjort i Dalum-hallen mod Vendsyssel, venter der nu DHG'erne en udebanetur til Roskilde i ligaens 2. runde.

Håndbold: I den andenbedste kvinderække skal DHG lørdag klokken 15 spille klubbens anden kamp i ligaen. Her skal fynboerne en tur til Roskilde, som sidste år sluttede midt i rækken på en 7.-plads.

Fynboerne, der er oprykker i denne sæson, fik en flot begyndelse på 1. division. I første runde mødte DHG'erne på deres hjemmebane i Dalum-hallen Vendsyssel i en kamp, der sluttede 23-23.

Deres kommende modstander fra Roskilde mødte en anden oprykker i form af Oddense-Otting, som Roskilde besejrede komfortabelt med 29-34 på udebane.

På papiret er Roskilde favoritter. Men hvis Bo Andersens fynske tropper viser samme takter som senest mod vendelboerne, så har DHG muligheden for at tage point med hjem fra Sjælland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Assens

Stjal stole og lamper

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Annonce