Annonce
Sport

DHG skal fortsætte den gode begyndelse i Roskilde

DHG-spillerne fejrede det som en lille sejr, da de på hjemmebane spillede 23-23 mod Vendsyssel i klubbernes første kamp i denne sæson. Arkivfoto: Leif Rasmussen

Efter en flot uafgjort i Dalum-hallen mod Vendsyssel, venter der nu DHG'erne en udebanetur til Roskilde i ligaens 2. runde.

Håndbold: I den andenbedste kvinderække skal DHG lørdag klokken 15 spille klubbens anden kamp i ligaen. Her skal fynboerne en tur til Roskilde, som sidste år sluttede midt i rækken på en 7.-plads.

Fynboerne, der er oprykker i denne sæson, fik en flot begyndelse på 1. division. I første runde mødte DHG'erne på deres hjemmebane i Dalum-hallen Vendsyssel i en kamp, der sluttede 23-23.

Deres kommende modstander fra Roskilde mødte en anden oprykker i form af Oddense-Otting, som Roskilde besejrede komfortabelt med 29-34 på udebane.

På papiret er Roskilde favoritter. Men hvis Bo Andersens fynske tropper viser samme takter som senest mod vendelboerne, så har DHG muligheden for at tage point med hjem fra Sjælland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Odense

Bliv frivillig i Den Fynske Landsby

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce