Annonce
Håndbold

DHG sæbet af i Sæby

Sandra Therkildsen Hansen blev topscorer med fem mål for DHG. Foto: Michael Bager
Fynboer tabte med ni til Vendsyssel mod stærk keeper.

HÅNDBOLD: DHG's kvinder blev sæbet grundigt af i Sæby, hvor Vendsyssel nu har købt sin egen hjemmebane i Syvstens-hallen efter ellers at have optrædt i fire forskellige haller i regionen.

Den var proppet med 500 tilskuere i en fantastisk lydkulisse og fynboerne kørte den lange vej mod syd med et nederlag på 27-18 efter 15-9 ved pausen.

DHG kom på 6-6 efter at have været bagud med 5-1. DHG hold ved til 9-8, men så slog Vendsyssel det afgørende hul og kom efter pausen foran 18-10.

Vendsyssels keeper Elin Jona Thorsteinsdottir blev afgørende i den periode.

- Vi havde mange afslutninger, men hun står godt. Men de var vel på dagen et bedre hold end vores og de udnyttede deres chancer. Det gjorde vi ikke og løb også ind i syv kontramål, forklarede DHG's seniorformand Nicolai Gynther.

Sandra Therkildsen Hansen blev topscorer for DHG med 5, mens Maria Borg lavede 4 mål. For hjemmeholdet var det Christina Pedersen med 7 mål, der blev topscorer.

- Nu ser vi frem til det store fynske lokalopgør i Gudme op 14 dage, sagde Nicolai Gynther, der kunne glæde sig over en skadesfri trup på vej hjem i spillerbussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce