Annonce
Sport

DHF-boss er åben for udenlandsk landstræner til kvinderne

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kvindelandsholdet i håndbold kan få sin første udenlandske landstræner, siger DHF-sportschef Morten Henriksen.

Herrernes tidlige exit ved EM i håndbold har sendt sportschefen i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Henriksen, tidligere i gang med at sondere terrænet for, hvem der skal efterfølge Klavs Bruun Jørgensen som landstræner for de danske kvinder.

Sportschefen har en liste med mere end en kandidat og færre end ti. På listen er der også udenlandske trænere. Det siger Morten Henriksen til DR.

- Jeg kan godt afsløre, at der på den brede liste, vi har, ikke kun er folk med dansk pas. Det er ikke altafgørende, at det er en dansker. Det altafgørende er, at der skal være en indsigt i dansk og skandinavisk håndbold og kultur, siger sportschefen.

De danske håndboldkvinder har aldrig tidligere haft en udenlandsk landstræner.

Klavs Bruun Jørgensen og DHF gik hvert til sit 8. januar. Det skete i kølvandet på et skuffende VM i december, hvor Danmark missede muligheden for en plads i OL-kvalifikationen.

Morten Henriksen fortæller også til DR, at han håber på at have den nye landstræner på plads til den næste landsholdssamling midt i marts, men vil ikke stille nogen garantier.

Siden midten af 1980'erne har Ole Eliasen, Ulrik Wilbek, Jan Pytlick, Brian Lyngholm, Heine Eriksen (midlertidig) og senest Klavs Bruun Jørgensen trænet de danske håndboldkvinder.

/ritzau/

Annonce
Læs DR-interview med Morten Henriksen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce