Annonce
Sport

DHF-boss er åben for udenlandsk landstræner til kvinderne

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kvindelandsholdet i håndbold kan få sin første udenlandske landstræner, siger DHF-sportschef Morten Henriksen.

Herrernes tidlige exit ved EM i håndbold har sendt sportschefen i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Morten Henriksen, tidligere i gang med at sondere terrænet for, hvem der skal efterfølge Klavs Bruun Jørgensen som landstræner for de danske kvinder.

Sportschefen har en liste med mere end en kandidat og færre end ti. På listen er der også udenlandske trænere. Det siger Morten Henriksen til DR.

- Jeg kan godt afsløre, at der på den brede liste, vi har, ikke kun er folk med dansk pas. Det er ikke altafgørende, at det er en dansker. Det altafgørende er, at der skal være en indsigt i dansk og skandinavisk håndbold og kultur, siger sportschefen.

De danske håndboldkvinder har aldrig tidligere haft en udenlandsk landstræner.

Klavs Bruun Jørgensen og DHF gik hvert til sit 8. januar. Det skete i kølvandet på et skuffende VM i december, hvor Danmark missede muligheden for en plads i OL-kvalifikationen.

Morten Henriksen fortæller også til DR, at han håber på at have den nye landstræner på plads til den næste landsholdssamling midt i marts, men vil ikke stille nogen garantier.

Siden midten af 1980'erne har Ole Eliasen, Ulrik Wilbek, Jan Pytlick, Brian Lyngholm, Heine Eriksen (midlertidig) og senest Klavs Bruun Jørgensen trænet de danske håndboldkvinder.

/ritzau/

Læs DR-interview med Morten Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce