Annonce
Fyn

DGI's verdenshold opgiver 2020: Jorden rundt må vente et år

De 28 gymnaster, som udgør DGI Verdensholdet, skulle i denne uge have været udtaget fra en bruttotrup på 58, men DGI har besluttet at udsætte holdets rejse verden rundt til 2021. Arkivfoto: Vibeke Green/DGI
Efter et års planlægning starter DGI forfra på udtagelsen af verdensholdet, og holdet kommer først af sted i 2021.

Fyn: Onsdag skulle udtagelsen af de gymnaster, som udgør DGI Verdensholdet, være begyndt. Over fem dage skulle truppen på 58 gymnaster, som i februar blev udtaget til en bruttotrup, være skåret ned til 28. Men spændingen om, hvem der skal rejse Jorden rundt for at optræde og lave workshops med tusindvis af børn, bliver ikke udløst foreløbig.

DGI har besluttet at udsætte verdensturneen, som skulle have bragt holdet til række lande i Afrika, Asien, Amerika og Europa, og turneen rundt i Danmark i et år. Beslutningen er truffet, efter det stod klart, at deltagerne ikke ville kunne starte på træningslejren 28. juni på grund af forsamlingsforbud og den fortsatte lukning af indendørs træning.

Oveni har DGI holdt møder med blandt andre ambassader og Udenrigsministeriet, og anbefalingerne er ifølge DGI "entydige og ikke længere til at tage fejl af": Det er nødvendigt at udsætte verdensholdets rejse, og turen bliver derfor udsat til 2021, oplyser DGI i en pressemeddelelse.

Annonce
Langt de fleste har modtaget det med opbakning. De kan se, at det er nogle andre betingelser, som vi kommer til at arbejde under.

Mette Holm Rod, general manager, DGI Verdensholdet

Pause fra job og studier

23 gymnaster fra Fyn var med i første udtagelsesrunde i februar, og ni kom med i bruttotruppen på 58, som i disse dage skulle have kæmpet om en plads blandt de 28 verdensholdsdeltagere. De må nu, sammen med holdets instruktører og øvrige ledere, indstille sig på, at der går endnu et år, før det endelige hold er fundet, og de 58 gymnaster i bruttotruppen skal gennem en ny udtagelsesrunde.

- Langt de fleste har modtaget det med opbakning. De kan se, at det er nogle andre betingelser, som vi kommer til at arbejde under. Men der er også nogle, som er med i bruttotruppen for fjerde gang, og når man kun kan stille op hvert andet år, så er der en deadline. Og så rammes man lidt hårdere, fortæller Mette Holm Rod, som er general manager for DGI Verdensholdet.

- Vores lederteam vil i princippet gerne fortsætte, men de skal lige tænke det igennem. De står alle og har sagt deres job op - nogle kan måske hoppe tilbage på studiet, men de skal have mulighed for at sikre sig deres private situation. Men vi er ikke i tvivl om, at vi gerne vil have dem med, siger Mette Holm Rod.

Hun regner med, at det i oktober bliver muligt at tilmelde sig udtagelsen til verdensholdet, som vil foregå i februar næste år.

Håber på samme rejseplan

DGI satser på at kunne besøge stort set de samme lande, som verdensholdet skulle have besøgt på den aflyste rejse.

- De fleste har allerede meldt, at de er klar på at få besøg næste år, men vi skal genbesøge nogle af landene, for eksempel Brasilien som er hårdt ramt af krisen økonomisk, og de har været bekymret for stigende kriminalitet. Afrika er ikke hårdt ramt, men kan til gengæld tage ekstra tid om at komme op i gear, siger Mette Holm Rod.

I løbet af et år når verdensholdet at optræde for omkring 350.000 mennesker, og gymnasterne har kontakt med omkring 30.000 børn og unge på workshops.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce