Annonce
Indland

DF vil straffe blottere med langt større bøder

Modelfoto viser en blotter foran en pige. Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil fordoble straffen for blottere. Nu idømmes de 2000-4000 kroner i bøde.

Blottere bør betale langt højere bøder for at krænke andre, mener DF's retsordfører Peter Kofod Poulsen.

Dansk Folkeparti vil straffe blottere med "markant højere bøder". Partiet vil gå længere end justitsminister Søren Pape Poulsen (K), som vil fordoble straffen på 2000-4000 kroner.

Det siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

- Det er et godt skridt fra justitsministeren. Men vi vil gerne sætte endnu hårdere ind. Det er ofte børn, det går ud over, siger Peter Kofod Poulsen.

- Derfor skal justitsministeren med et åbent sind spørge os, om han vil sætte straffen endnu længere op.

Han er uenig med retsordfører Trine Bramsen (S). Hun mener, at blottere bør behandles, da mange er psykisk syge.

- Det giver jeg ikke så meget for. Man udsætter andre, også børn, for meget ubehagelige oplevelser. Samfundet er nødt til at trække en meget klar streg i sandet: Det vil vi ikke finde os i, siger Peter Kofod Poulsen.

Pape præsenterer sit forslag i BT, efter at Rikke Louise Andersen blev idømt 5000 kroner i bøde. Hun brød persondataloven.

På Facebook delte hun et overvågningsbillede fra Dagli' Brugsen af en mand, der blottede sig for hendes datter.

Hun nægtede at betale bøden. Til sammenligning blev blotteren idømt dagbøder på 2500 kroner.

- Sidste år fik en mor en væsentligt højere straf end blotteren. Hun havde lagt et billede ud på de sociale medier. Det blotlagde for alle, at der var et stort problem, mener Peter Kofod Poulsen.

Rikke Louise Andersen blev i marts frifundet, fordi anklagemyndigheden tiltalte hende efter en forkert lovparagraf. Tirsdag møder hun igen i retten i Nykøbing Falster, nu anklaget efter den korrekte paragraf.

Selv om langt færre end før anmeldes og sigtes for at være blottere, bør straffen stadig hæves, mener Peter Kofod Poulsen.

- Det er fint, at man gør noget ved det alligevel, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce