Annonce
Indland

DF vil have lov om stalking

Fynske Heidi Hansen har en stalker tæt inde på livet. Hun er blevet hængt ud på facebook-siden Boykott nythjemtildyr.dk, som har stjålet dette billede fra fyens.dk

Det er ikke længere kun kendte, der forfølges af syge mennesker. Et stadig stigende antal almindelige mennesker får ødelagt deres liv af en stalker. Lovmæssigt er der ikke meget at stille op for ofrene, men det vil DF nu lave om på.

Annonce

Flere og flere bliver stalket, men loven er ikke fulgt med udviklingen. Derfor vil Dansk Folkeparti nu sætte fokus på problemet.

- Vi har fået flere henvendelser fra borgere, der er blevet forfulgt voldsomt af stalkere, siger Peter Skaarup næstformand i Dansk Folkeparti.

Han er gået sammen med Dansk Anti-Stalking Forening, der hilser det politiske initiativ velkommen.

- Det meget tiltrængt. Der er brug for en samfundsmæssig forståelse og en juridisk anerkendelse. Som det er nu, beskytter loven næsten den, der krænker, siger formand for foreningen Lise Linn Larsen.

Med den nuværende lov kan politiet kun udstede bøder, og give et tilhold.

- Det skal sidestilles med psykisk vold, og det skal kriminaliseres. Ofrene skal stilles meget bedre, med klare retningslinjer for hjælp, støtte og vejledning. De skal have ret til at søge erstatning, og ret til at få beskikket en advokat, siger formanden.

Annonce

Det skal anerkendes

Ifølge Peter Skaarup har ofre fortalt, at de bliver mødt af et uforstående politi. Derfor vil han have ordensmagten inddraget i projektet.

- Det er en voldsom magt at være oppe imod. Kvinden kan jo ikke bare sige, at han skal lade være med at stalke hende. Vi skal se på, hvad politiet kan gøre lovmæssigt, får de gjort nok, og er det prioriteret højt nok, siger næstformanden.

Annonce

Ødelægger liv

I september skrev fyens.dk om fynske Heidi Hansen, der er blevet chikaneret af en fremmed mand i snart to år.

Manden så Heidi Hansen i en tv-udsendelse, og da hun afviste hans tilnærmelser, blev han vred. Dødstrusler på Facebook, truende telefonopkald og natlige besøg blev kort efter en del af Heidi Hansens hverdag. Hun blev nødt til at flytte fra Odense, og har måtte sygemelde sig på arbejdet.

- Stalking er en kombination af konkret forfølgelse, indirekte truende adfærd, og trusler. Ofrene får depressioner, angst, og symptomer på post traumatisk stress. Det er derfor vigtigt, at vi anerkender offerets reaktion, forklarer Lise Linn Larsen.

Annonce

Høring i det nye år

Peter Skaarup arbejder nu på at få en høring i Folketinget i begyndelsen af 2011. Ud over en lovgivning på området, der kan hjælpe ofrene, skal høringen også gerne resultere i flere og bedre behandlingsmuligheder til stalkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce