Annonce
forside

DF vil have klar besked om politiskole

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen vil have sklar besked ø- på skrift - fra justitsminister Søren Pind.

Justitsminister Søren Pind tvinges til at svare skriftligt på spørgsmål om tillukket politiskolesag

Annonce

Hvem har dirigeret Bygningsstyrelsen til Jylland og sagt, at de skulle springe Svendborg over?

Det spørgsmål ønsker Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V) svar på i den tillukkede sag om placeringen af en ny politiskole, og nu kommer Dansk Folkeparti den sydfynske borgmester til undsætning.

Partiets retsordfører, Peter Kofod Poulsen, har stillet et skriftligt spørgsmål til justitsminister Søren Pind (V), der nu tvinges til at svare på skrift. DF'eren vil have svar på, hvilke kommuner Bygningsstyrelsen har besøgt i forbindelse med det analysearbejde, som skal munde ud i beslutningen om en placering af den nye politiskole.

Peter Kofod Poulsen har blandt andet skrevet til justitsministeren, efter at han har fået en henvendelse fra Svendborgs borgmester.

- Jeg håber at få at vide hvor mange andre kommuner, der står i samme situation som Svendborg og altså ikke har haft besøg endnu. Vi har sagt, at vi vil have alle oplysninger frem i forhold til at kunne placere politiskolen bedst muligt, og derfor synes jeg, det er meget interessant at vide, forklarer Peter Kofod Poulsen.

Fyns Amts Avis kunne i onsdagsavisen fortælle, at fire jyske kommuner har haft et eller flere besøg af Bygningsstyrelsen og Rigspolitiet, der skal indstille, hvor en ny politiskole skal placeres. Svendborg har derimod intet hørt, og det er blevet kritiseret fra flere sider.

Venstre folketingsmedlem Erling Bonnesen vil tage sagen op bag lukkede døre i Venstre folketingsgruppe, mens Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen vil have justitsministeren til at forklare, hvad der er foregået. Dansk Folkeparti går et skridt videre og kræver et skriftligt svar.

- Vi stiller et skriftligt spørgsmål, fordi vi så får et skriftligt svar. Det synes jeg er fair og rimeligt. Jeg vil gerne have et notat - noget på tryk, og det synes jeg er relevant, fordi kommunerne skal have en ordentligt behandling. Det tror jeg også, de får, men jeg vil gerne have en garanti på et stykke papir, siger Peter Kofod Poulsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce