Annonce
Sydfyn

DF vil flytte langelandsk hjemmepleje til nedlagt skole i Tryggelev: Masser af plads

Kim Welcher (DF) peger på den gamle Tryggelev Skole som ideelt opholdssted for hjemmeplejedistriktet. Arkivfoto: Roland Petersen
Kim Welcher (DF) er uenig i forslaget om at etablere p-pladser til hjemmeplejen foran Humble Skoles indgang. Han foreslår, at hjemmeplejen i stedet flytter til den gamle Tryggelev Skole.

HUMBLE/TRYGGELEV: Drop tankerne om at flytte Humbles hjemmepleje til Hallinggade 23 lige over for Humble Skole. Flyt den i stedet til den gamle Tryggelev Skole.

Sådan lyder forslaget fra Kim Welcher (DF), medlem af kommunalbestyrelsen og af Økonomiudvalget efter, at Økonomiudvalget forleden så på sagen.

Fyns Amts Avis har tidligere beskrevet, hvad andre partier mener i sagen, men kunne ikke få fat i Kim Welcher lige efter mødet i Økonomiudvalget.

Sagen har kørt længe og under forskellige former. Herunder en høring, der blev sat i gang i skolernes sommerferie, hvilket medførte kritik fra skolebestyrelsen ved Humble Skole.

- Ved at flytte hjemmeplejen til Tryggelev gl. Skole undgår vi at skulle inddrage noget af asfaltarealet foran Humble Skole. Og en ny rapport frikender den gamle skole i Tryggelev for enhver mistanke om skimmelsvamp og andre sundhedsskadelige ting, nævner Kim Welcher.

- Bygningen er også fremtidssikret til eventuelle udvidelser af hjemmeplejen i takt med, at der kommer flere ældre. Og gymnastiksalen kan indrettes til minidepot, så vi kan have kørestole, stokke og andre hjælpemidler lige ved hånden. Det sparer tid, penge og CO2-udslip, når tingene skal ud til borgerne, tilføjer Kim Welcher.

I debatten har nogle fremhævet, at asfaltarealet ved Humble Skole ikke bliver brugt ret meget. Det argument affærdiger han.

- Det passer simpelthen ikke. Jeg kan huske tilbage, da jeg var otte år og gik på Humble Skole. Vi spillede fodbold på arealet, og det blev brugt så meget, at man på et tidspunkt lukkede af for skolebussen, der ellers havde brugt det til at køre en sløjfe.

Som omtalt i tirsdagens udgave af Fyns Amts Avis vil fire ud af syv medlemmer i Økonomiudvalget vælge den såkaldte model 12, hvor de fleste p-pladser lægges i haven til Hallinggade 23, men hvor man også inddrager noget af asfaltarealet foran skolens indgang. De andre vil have sagen tilbage til behandling i forvaltningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];