Annonce
Erhverv

DF: Tørklæder i supermarkedet ikke dansk skik

I Dansk Folkeparti er man overrasket over, at Dansk Supermarked nu dropper et tørklædeforbud.

Det er problematisk, at Dansk Supermarked nu følger andre virksomheders eksempel og dropper omstridt tørklædeforbud.

Det mener værdiordfører i Dansk Folkeparti, Pia Kjærsgaard, som er overrasket over udmeldingen fra supermarkedskæden.

- Jeg er meget overrasket, fordi Dansk Supermarked hidtil har stået imod og endda vundet en retssag, siger hun og henviser til en dom i 2005, hvor supermarkedskæden fik Højesterets blåstempling af tørklædeforbuddets lovlighed.

Ifølge Dansk Supermarked er beslutningen taget tidligere på foråret. Protester imod forbuddet har dog fremskyndet beslutningen, slår pressechef Mads Hvitved Grand i Dansk Supermarked fast over for DR.

Men virksomheden burde ikke være knækket under pres, mener Pia Kjærsgaard.

- Jeg synes det er meget beklageligt, at de ligger under - dels for et politisk pres, og dels for, at der er nogle muslimske kvinder, der har demonstreret og opfordret til boykot, siger hun og fortsætter:

- Det er altså ikke en dansk skik, at man har tørklæde på i et supermarked, ligesom det ikke er dansk skik, at man har alle mulige andre beklædninger på, altså piercinger eller hvad ved jeg, siger Pia Kjærsgaard.

Allerede fra i dag kan kunderne i Dansk Supermarked møde medarbejdere med tørklæder bag kasserne i Føtex, Bilka og Netto.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce