Annonce
Indland

DF: Staten skal finansiere Radio24Syv i op til fem år

Joachim Adrian/Ritzau Scanpix
Radio24syv skal ifølge Dansk Folkeparti have en økonomisk hånd fra staten i fire til fem år fremover.

Dansk Folkeparti vil give Radio24Syv en overgangsperiode på fire til fem år.

Det siger partiets medieordfører, Morten Marinus, til branchemediet Mediawatch.

I overgangsperioden skal 24syv ifølge ordføreren finansieres af staten, mens radiostationen skal have mulighed for at begynde at tjene penge på blandt andet reklamer.

På den måde skal radioen gøres klar til at blive selvfinansierende på DAB.

Hvor pengene skal findes, kommer Morten Marinus dog ikke med nogen bud på.

- Der er ikke nogen døre, der er lukkede endnu. Vi kigger videre på forskellige muligheder, og så mødes vi igen efter påske, siger Morten Marinus til Mediawatch.

Han holder fast i, at Radio24syvs fremtid ligger på DAB.

- Vi holder fast i FM4-udbuddet, men i forhold til om man skal lave en ny model, er det ikke opgivet.

Ejerne af Radio24syv - Berlingske Media og People's Group - meddelte i marts, at man ikke ville byde på sendetilladelsen på FM4-kanalen, der igen skal i udbud.

Det er den kanal, som radiostationen hidtil har sendt på.

Ifølge den politiske aftale bag udbuddet af FM4-kanalen skal mindst 70 procent af de redaktionelle medarbejdere være ansat mindst 110 kilometer fra København.

Det er et krav, DF har fået med i aftalen. Ejerne af radioen angiver lokalitetskravet som grund til, at de afstår fra at byde på sendetilladelsen igen.

Hvis ikke der findes en anden løsning, står Radio24syv til at lukke og slukke 1. oktober 2019, når sendetilladelsen udløber.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce