Annonce
Middelfart

DF: Sparekniv har gjort for ondt på ældre

Dansk Folkeparti vil holde økonomien stram, men er klar til at bruge flere penge på ældreområdet. Spidskandidat Anni Tyrrestrup mener, at en del af pengene kan hentes ved at gøre flere ældre selvhjulpne.

Mere personale i ældreplejen og et opgør med en visiteringsproces, hvor ældre må kæmpe for at få hjælp.

Dansk Folkeparti har igen sat kommunens ældre borgere på valgprogrammet og lover nu, at man i kommende budgetforhandlinger vil stå stejlt på forbedringer i behandlingen af kommunens ældre.

- Det vil vi stå meget stejlt på. Det er helt sikkert, siger spidskandidat Anni Tyrrestrup, der erkender, at tidligere års besparelser er gået for hårdt ud over bemandingen på ældrecentrene og i hjemmeplejen:

- Det har været forfærdeligt at skulle gøre så ondt på folk som politiker. Nu skal vi vende os om og stille os selv spørgsmålet: Hvor har det gjort for ondt på borgerne og på personalet? Jeg mener, at det har gjort for ondt på ældreområdet.

Valgserie: Sat på spidsen

Ældre, skoler, erhvervslivet eller hvad med prioriteringen af oplandet uden for Middelfart by?Kandidaterne til kommunalvalget den 21. november skal mene mangt om meget.Men hvad er egentligt partiernes vigtigste budskab til vælgerne, og hvad vil de ofre for at få visionerne til at blive til virkelighed?De spørgsmål - og lidt flere - kan du få svar på i vores valgserie: Sat på spidsen.Tidligere artikler i serien kan læses på fyens.dk.

Raske ældre

Udover at sikre mere personale i ældreplejen vil Anni Tyrrestrup have ændret den tilgang, som kommunens visitatorer bruger, når de vurderer, hvor meget eller hvor lidt hjælp den ældre kan få. Det vil givetvis også gøre gruppen af ældre, der skal have hjælp, større.

Anni Tyrrestrup mener nemlig, at man i for høj grad kigger på, hvor friske de pårørende - i mange tilfælde ægtefællen - er, når kommunen siger ja eller nej til at hjælpe til.

- Jeg ser alt for mange eksempler på, hvor den såkaldt raske ældre ikke kan klare den opgave, som visitatoren fra kommunen har bedt om. Jeg vil arbejde for, at den form for visitering bliver fjernet helt, siger hun.

Blå bog

Anni TyrrestrupEr gift og bor i Vejlby.

Er uddannet socialrådgiver.

Har siddet i byrådet siden 2009.

Annonce

Mådehold i økonomien

Selvom Anni Tyrrestrup går til valg på, at der skal ansættes mere personale på ældrecentrene og i hjemmeplejen, peger hun samtidigt på vigtigheden af, at kommunen fortsat sparer op til dårligere tider og betaler af på kommunens gæld.

- Det er utroligt vigtigt, at vi stadig holder styr på økonomien. Jeg var med, da vi skulle spare 75 millioner kroner. Vi skal have en buffer, så vi har pengene i kassen, hvis vi igen står over for besparelser. I den tid, jeg er med i byrådet, vil jeg ikke stå i en situation igen, hvor der skal spares så mange penge, siger Anni Tyrrestrup.

Men mere personale i ældreplejen og en ændring i visiteringen er begge ting noget, der kræver millioner fra kommunekassen. Hvordan vil du finde de penge, når du samtidig siger, at man skal holde fast i stram økonomisk kurs?

- Vi er allerede gået i gang med rehabiliteringen, men jeg tror på, at der kan hentes mange penge her, når man træner den ældre til at kunne støve lidt af og tage sin egne strømper på og sådan nogle ting. Det koster penge i starten, men jeg tror på, at vi henter dem ind i den anden ende. Jeg tror også, at vi kan hente nogle penge på it-teknologi i øjenhøjde. Der har jeg set eksempler på sygeplejersker, som kan sidde foran skærmen og hjælpe borgerne i deres hjem. Det er virkeligt noget, der kan hentes penge på. Og så er jeg også sikker på, at vi får endnu flere penge ud af at have lagt rådhuset sammen. De kan så bruges på ældreområdet, siger Anni Tyrrestrup.

Kandidater

Anni TyrrestrupTorben Nielsen

Steffen Daugaard

Else Marie Rasmussen

Oluf Koedstrøm

Susanne Rikke Hougaard-Nielsen

Helle Rosenkilde Nisse

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce