Annonce
Fødselsdag

DF's udlændingestrammer er sat på bænken. Nu fylder Martin Henriksen 40

Dansk Folkepartis Martin Henriksen røg ud af Folketinget i forbindelse med valget sidste år. (Arkivfoto) Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

- Hvad bliver overskriften til artiklen? Fyrre, fed og færdig måske.

Sådan lyder det - med et grin - fra Dansk Folkepartis Martin Henriksen, der lørdag den 25. januar fylder 40 år, og som denne fødselsdagsomtale handler om.

Han er ikke så meget i medierne som tidligere. Det er konsekvensen af folketingsvalget 5. juni sidste år.

Hele 21 af 37 mandater mistede DF i forbindelse med valget. Mens de fleste af de 21 DF'ere var anonyme og for den brede befolkning måske lidt ukendte, så var der også nogle profiler, som blev sendt ud af Christiansborg.

Blandt dem altså Henriksen. Han var ellers DF's stemme på udlændingeområdet i en årrække. Altså ordfører på partiets mest profilerede område.

- Målingerne var ikke gode op til valget, så det kom ikke som et chok, at jeg røg ud. Jeg var forberedt, selv om jeg kæmpede for et genvalg til det sidste, siger Martin Henriksen.

Han sad i Folketinget fra 2005 og 14 år frem. Om han stiller op i forbindelse med næste valg, har han ikke afklaret endnu.

Hvis det ikke skal være politik fremover, har Henriksen gjort sig tanker om, hvad han så skal. Men det holder DF'eren for sig selv.

Martin Henriksens med- og til tider modspil med den daværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) var velkendt.

Som nærmest fast ritual ville Henriksen rose en stramning i udlændingepolitikken, men straks opfordre Støjberg til at stramme yderligere.

På udlændingeområdet er han især stolt over at have været med til at indføre grænsekontrol, burkaforbud og at få nedbragt asyltallet.

Han nåede stort set ikke at være arbejdsløs efter valget. Kort efter valgfiaskoen meldte DF ud, at Martin Henriksens nye rolle blev at stå i spidsen for en gruppe, der skulle idéudvikle på DF's kerneområder. Det vil sige familiepolitik, skolepolitik og naturligvis udlændingepolitik.

Det job blev afsluttet i slutningen af 2019, så nu er der blevet mere stille om Henriksen.

- Jeg gik fra en arbejdsuge på 70-80 timer til væsentligt mindre, siger han.

Nu bruges tiden for det meste med konen og parrets tre børn, og desuden er Martin Henriksen i gang med at fordybe sig i kristendommen, som han selv formulerer det.

Lidt politik er der stadig plads til. Martin Henriksen sidder i DF's hovedbestyrelse. Og han sidder også i Sydslesvigudvalget, der er et bindeled mellem det danske mindretal i Sydslesvig og Folketinget. /ritzau

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce