Annonce
Sydfyn

DF på Langelandsbroen: Til kamp for en forbedret rute 9

Eva Jørgensen på Langelandsbroen, hvor hun sammen med folk fra DF Langeland talte med 75-100 personer, der holdt for rødt lys,og delte materialer ud. Foto: Ulrich Jørgensen
DF-kandidat slog et slag for en bedre rute 9 ved lysreguleringen

LANGELAND: Morgenduelige trafikanter fik mandag mulighed for at møde DFs folketingskandidat i Svendborg-Langelandskredsen, Eva Jørgensen. Hun havde taget opstilling på Langelandsbroen ved lysreguleringen. Her stod Dansk Folkeparti Langeland sammen med hende for at tale med dem, der holdt for rødt lys på grund af det igangværende vejarbejde. - De skal dagligt leve med af skulle færdes ad den totalt elendige og snørklede rute 9. Det skal vi have gjort noget ved, fastslår Eva Jørgensen. - Jeg vil kæmpe for en meget bedre vej. Jeg vil arbejde benhårdt for en ny og direkte fire-sporet motortrafik-/omfartsvej fra Svendborg, via Rudkøbing over Langeland og til Spodsbjerg, siger hun. Vejføringen skal udenom de små byer på Tåsinge, som også lider under den tunge og massive trafik, tilføjer Eva Jørgensen. En forbedret rute 9 vil give bedre muligheder for et Danmark i balance, og for bedre bosætningsmuligheder på Langeland, understreger folketingskandidaten, som nåede at tale med 75-100 trafikanter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce