Annonce
Sydfyn

DF på Langeland: Klar med spids- og borgmesterkandidat til 2021

Kim Welcher har her ordet under afslutningsdebatten til kommunalvalget 2017. Og han får samme rolle igen i 2021, har DF Langelands medlemmer afgjort. Arkivfoto: Michael Bager
Medlem af kommunalbestyrelsen fik 90 procent af stemmerne ved opstillingsmøde - også borgmesterkandidat

LANGELAND: Der er endnu to år til næste kommunalvalg, men det står allerede nu klart efter et opstillingsmøde, at DF's eneste medlem af kommunalbestyrelsen, Kim Welcher, også er spidskandidat i november 2021, lige som han var i 2017. Han er tillige borgmesterkandidat, og hermed signalerer partiafdelingen, at man går efter topposten, hvis mulighederne åbner sig efter valget.

- Man ved jo aldrig, hvordan udfaldet bliver, og hvordan der forhandles, så vi lader den stå åben, siger Jan Bahrenfeld, som er lokalformand for DF på Langeland.

Kim Welcher fik 90 procent af stemmerne ved opstillingmødet, hvor der var en modkandidat, Karsten Thomsen.

Jan Bahrenfeld, ønsker ikke at oplyse, hvor mange medlemmer, som deltog i dette opstillingsmøde.

- Men jeg er glad for, at vi har fået det på plads. Vi havde talt om måske at tage opstillingen næste år, men ved at være ude i så god tid har vi givet spidskandidaten mulighed for at sætte noget i gang, som er synligt over for vælgerne, siger Jan Bahrenfeld.

Kim Welcher er glad for opbakningen.

Annonce
- Men jeg er glad for, at vi har fået det på plads. Vi havde talt om måske at tage opstillingen næste år. Jan Bahrenfeld, formand for DF Langeland

Et skulderklap

- Jeg er stolt og dybt taknemmelig over tiliden og ser den som et skulderklap for de to år i denne valgperiode, hvor jeg har været med begge budgetforlig og fået en masse DF-politik gennemført, siger Kim Welcher.

Han stillede første gang op til kommunalbestyrelsen i 2009 og blev valgt som spidskandidat for partiet, men det var ikke noget, der vakte glæde hos de rutinerede DF'ere på Langeland, og den daværende lokalformand havde direkte frarådet Kim Welcher, dengang 21 år, at stille op. Den endte i øvrigt ikke her. DF's stemmesluger på Langeland gennem mange år, Elisa Hansen, havde tidligere trukket sig fra politik og stillede i første omgang ikke op. Men hun skiftede i sidste øjeblik mening, blev sat på stemmesedlen, fik flest personlige stemmer blandt DF'erne og erobrede dermed partiets mandat. Ved valget i 2013 gik det langt bedre, og både Elisa Hansen og Kim Welcher blev valgt til kommunalbestyrelsen. Hun brød senere med DF og endte i stedet i Venstre.

I 2017 var Kim Welcher, som nævnt i starten af artiklen, spidskandidat og fik 129 personlige stemmer. Han meldte sig sidste år som interesseret i at overtage den folketingskreds, der blev ledig, da Dorthe Ullemose meldte sin afgang fra Christiansborg, men han trak sig siden.

Tilbage til langelandsk kommunalpolitik. Hvornår de øvrige til kandidatlisten 2021 skal findes, har DF-partiforeningen endnu ikke taget stilling til. Bestyrelsen afgør, hvornår man indkalder til opstillingsmøde. Det ligger dog fast, at man denne gang vil bruge sideordnet opstilling, så det udelukkende er personlige stemmer, som afgør, hvem der får de mandater, listen opnår.

I 2013 var der partiliste, hvor den/de øverst placerede får listestemmer lagt til, indtil et eventuelt mandat er sikret, eller indtil listestemmerne er brugt op.

Jan Bahrenfeld håber på, at DF vil kunne stille med fire kandidater.

Han er for tiden ikke selv noget emne til at være kandidat, fastslår lokalformanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce