Annonce
Indland

DF-ordfører: Penge fra ny motorvej kan bruges på E20

Transportordfører Kim Christiansen (DF): Fynske Motorvej har højeste prioritet.

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, vil tage penge fra Infrastrukturfonden til det tredje spor. Finansminister afviser dog den finansiering.

I denne uge præsenterer regeringen sit finanslovsforslag, hvor der er sat 231 millioner kroner af til på Fynske Motorvej at forstærke nødsporet mellem Nr. Aaby og Odense Vest, så det kan benyttes i myldretiden.

Og står det til Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, skal der findes endnu flere penge, så et egentlig tredje spor kan etableres med det samme.

- E20 har den højeste prioritet. Folk holder i kø på Vestfyn, og der sker rigtig mange uheld. Det skal vi have gjort noget ved nu, og vi har jo vedtaget en anlægslov, siger han med henvisning til, at Folketinget i 2010 vedtog udvidelsen.

Kim Christiansen er en af de politikere, der deltager, når Fyens Stiftstidende på lørdag som kulmination på kampagnen "Tre spor nu - kom frem på Fyn" inviterer til topmøde i mediehuset på Banegårdspladsen.

Det sker på et tidspunkt, hvor debatten om problemerne på Fynske Motorvej er brandvarm. Regeringen har ikke alene flertal og skal altså have opbakning fra andre partier.

- Nu glæder jeg mig til på torsdag nærmere at få præsenteret udspillet på hele transportområdet, siger Kim Christiansen og forsikrer, at intet er klappet af, inden han og en række andre centrale politikere fra Christiansborg på lørdag møder op for at debattere og lytte til erhvervsorganisationer, virksomheder, pendlere og andre fynboer, der benytter motorvejen.

Transportordfører Kim Christiansen (DF): Fynske Motorvej har højeste prioritet.

Penge fra Silkeborg-motorvej

Spørgsmålet er så, hvor Kim Christiansen vil finde de 2,3 milliarder kroner, som det koster at etablere et egentlig tredje spor mellem Nr.Aaby og Middelfart.

- Nu skal vi se regeringens finanslovsforslag, og så taler vi internt om det. Som transportordfører har jeg selvfølgelig mine egne ideer på infrastrukturområdet, og dem vil jeg lufte til topmødet på lørdag, siger han.

- Men du må da have et bud på, hvor de 2,3 milliarder skal komme fra?

- Der ligger jo stadig penge i Infrastrukturfonden. Blandt andet blev motorvejen ved Silkeborg ikke så dyr som forventet, siger DF-ordføreren.

Også fra en række andre steder i landet er ønsker om at få fingre i pengene.

- For mig er en udbygning af E45, Frederikssundmotorvejen og E20 på Fyn vigtigst. Og den øverste prioritet er E20, siger Kim Christiansen.

Annonce

Minister afviser

Ifølge Transportministeriet er der for øjeblikket 3,6 milliarder i udisponerede midler i Infrastrukturfonden. Brugen af disse midler plejer at blive forhandlet i særlige trafikpolitiske aftaler og ikke være en del af finansloven.

I en skriftlig kommentar afviser finansminister Kristian Jensen, at pengene i Infrastrukturfonden kan komme i spil nu:

"Tages penge fra fonden, påvirkes de offentlige finanser på samme måde som investeringer for nye midler. Det betyder, at alle nye infrastrukturprojekter skal finansieres krone-til-krone gennem eksempelvis besparelser på andre dele af den offentlige sektor som skoler, sygehuse eller ældrepleje. Derfor er vi i disse år nødt til at prioritere skarpt, når vi sætter penge af til ny infrastruktur, som vi netop har gjort det til nødsporskørsel mellem Odense og Nørre Aaby.", anfører ministeren.

Kim Christiansen understreger, at brug af nødsporet er bedre end ingenting.

- Vi skal handle nu, siger han.

Alle kan deltage i lørdagens topmøde i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense. Det kræver dog tilmelding på telefon 66 11 11 11.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Fynsk forretningsmand skyder mange millioner i ny Odense-bank

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fiskebil var i syv sind efter besked fra kommunen: Nu langer den fisk over disken et andet sted - 'det ikk' så ringe endda'

Odense For abonnenter

Personalemangel i sommerferien: Ingen særlige hensyn til afløsere og vikarer

Middelfart

Mathias tripper for at genåbne sin natklub: - Jeg har aldrig før haft så mange sommerfugle i maven

Kerteminde For abonnenter

Nødråb fra stamgæsterne hos historisk perle: Hvorfor er vores værtshus lukket?

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Navne

Sten samler trådene, når ældreplejen sættes fri: - Jeg kan ikke gøre det fra rådhuset

Kerteminde For abonnenter

77 ud af 88 badehuse bryder reglerne - nu varsler kommunen nyt besøg: Formanden mener, det går for vidt

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Nyborg For abonnenter

Dorte O. vandt medalje ved OL og blev verdensmester fire gange: - Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne nå så langt

Odense For abonnenter

Social- og sundhedshjælperen Ole sprang fra: - Det er træls at være vikar i Odense Kommune

Assens

Brian er pedel på Terrariet og er 'skidebange' for slanger

Annonce