Annonce
Assens

DF om budgetaftale: Borgerne har fortjent bedre

Jens Henrik Thulesen Dahl, Dansk Folkeparti, er ærgerlig over budgetaftalen. Arkivfoto: Steen Brogaard
Borgerne i Assens Kommune har fortjent bedre end den budgetaftale, der gik igennem lørdag eftermiddag. Det mener Jens Henrik Thulesen Dahl fra Dansk Folkeparti.

- Jeg er meget ærgerlig på borgernes vegne. De havde fortjent bedre.

Sådan lyder meldingen fra Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) ovenpå den budgetaftale, der lørdag sidst på eftermiddagen kom i hus for Assens Kommune for 2020-2023.

- Det var blandt andet besparelserne på syge- og hjemmeplejen og hos de handicappede, som vi simpelthen ikke kan være med til, siger han.

- Samtidig har man ikke fundet plads til den værdighedsmilliard, som Folketinget har givet til kommunerne - i Assens Kommune ca. 8,8 millioner kroner. Det er også sparet væk.

Jens Henrik Thulesen Dahl mener endvidere, at tingene bliver skåret ned på et niveau, der ikke er anstændigt og ordentligt.

- Vi er bekymret for, at det vil give dårlige arbejdsforhold og sygefravær. Og samtidig vil det være svært at opretholde budgettet for næste år.

Dansk Folkeparti havde talt for skattestigninger, men det ville flertallet i byrådet ikke være med til.

- Og så havde vi ønsket, at man havde kigget mere på strukturen i hele kommunen. Det eneste område, hvor man har kigget på struktur, er på bibliotekerne, og det er paradoksalt, siger Jens Henrik Thulesen Dahl, der er ærgerlig over, at Dansk Folkeparti ikke er med i aftalen.

Annonce
Kaj Alstrup, Enhedslisten, kan ikke se lys for enden af tunnelen.Arkivfoto: Kim Rune

Intet lys for enden af tunnelen

Heller ikke Enhedslisten er en del af den nye budgetaftale, men det har Kaj Alstrup vidst længe.

- Vi har hele tiden sagt, at vi ikke ville være med til nedskæringer, når der ikke har været ført en økonomisk ansvarlig politik, der gik ud på at øge indtægterne til kommunen med skatteforhøjelser, siger Kaj Alstrup, der dog er positiv overfor den måde, forhandlingerne er blevet ført på.

Han kalder det en konstruktiv atmosfære.

Men med den nye budgetaftale kan Enhedslisten ikke se meget lys for enden af tunnelen for Assens Kommune.

- Det eneste håb, vi har nu, er, at regeringen kommer og redder os med en udligningsreform, hvor de forærer os en masse penge.

- Jeg tror, at folk vil blive utilfredse, og jeg frygter, at vi mister den dygtigste arbejdskraft, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce