Annonce
Indland

DF kæmper mod pensionsfradrag til velhavende

Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl og gruppeformand Peter Skaarup ankommer til indledende møde om regeringens pensionsudspil.

Forhandlingerne om regeringens pensionsudspil indledes torsdag med Dansk Folkeparti som de eneste inviterede.

Annonce

Den lavtlønnede dansker må ikke blive glemt, når der skal snakkes pension.

Det er budskabet fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, om de pensionsforhandlinger, der indledes torsdag.

- Vi skal finde en facon, der kommer ganske almindelige danskere til gavn, også danskere med lavere indkomster, siger han.

- Når man begynder at operere med yderligere fradragsmuligheder i pensionssystemet, er udfordringen, at man nemt kan komme til at lave noget, der primært er til gavn for dem, der har mange penge at disponere over.

Regeringen fremlagde tirsdag sit pensionsudspil, der har til mål at få danskerne til at blive længere på arbejdsmarkedet og spare mere op til årene som pensionist.

Det indeholder blandt andet et forslag om, at det skal blive muligt at indbetale op til 55.000 kroner i de sidste fem år op til pensionsalderen, uden at det modregnes i pensionen.

Og det forslag vækker bekymring hos Kristian Thulesen Dahl.

- Det er jo primært til gavn for dem, der har 55.000 hvert år til at kunne indbetale, men hvad med dem, der ikke har så mange penge?, spørger han.

DF-formanden læner sig i stedet mod en løsning, hvor det vil være muligt at betale ind til pensionen over en længere årrække, uden at det bliver modregnet. Til gengæld skal beløbet så være mindre.

Dansk Folkeparti og regeringen står over for et vigtigt stykke arbejde med at sikre danskerne i deres pensionisttilværelse, mener Kristian Thulesen Dahl.

- Det skal altid kunne betale sig at spare op, siger han.

- Og for nogle er det blevet en udfordring, at det ikke rigtig kan betale sig at spare op specielt i de sidste år før pensionsalderen.

Partiet er de eneste inviterede til forhandlingerne om pension. Dermed kan Kristian Thulesen Dahl ikke læne sig op af samarbejdet med Socialdemokratiet, som ellers har blomstret den seneste tid.

Det sås tidligere på måneden, hvor de to partier var med til at blokere for regeringens planer om at hæve pensionsalderen med et halvt år.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce