Annonce
Indland

DF-formand kritiserer Løkke og Mette F: I forsømmer EU-valg

Philip Davali/Ritzau Scanpix
De to mest fremtrædende partiformænd i dansk politik har ikke sat nok fokus på EU-valg, mener DF-formand.

Til tonerne af "Vi elsker Danmark" satte partiformand Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkepartis kandidater til Europa-Parlamentet sig på deres pladser ved et pressemøde fredag.

Valgsangen er forfattet af folketingsmedlem Kim Christiansen og handler om at passe på Danmark.

Netop det mener Kristian Thulesen Dahl, at Venstre og Socialdemokratiet har forsømt, da de ikke har sat nok fokus på valget til Europa-Parlamentet, der er vigtigt for Danmarks fremtid. For det handler om mere eller mindre EU.

- Jeg må sige direkte henvendt til Mette Frederiksen og Lars Løkke Rasmussen, at de kunne have gjort noget mere ud af Europa-parlamentsvalget på søndag.

- Det er samtidig et samarbejde, de hylder og taler op og siger, at EU er så vigtigt, men alligevel gør man så lidt ved Europa-parlamentsvalget, siger Kristian Thulesen Dahl.

Det siger han fredag, da partiet fremlægger et udspil frem mod valgdagen på søndag 26. maj.

- Vi er nervøse for, at for mange danskere går og glemmer det. Det hele går op i folketingsvalg. Jeg synes faktisk, det har været en fejl, at de to valg ikke er placeret samme dag, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han er ærgerlig over, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) lagde valget til EU-Parlamentet og valget til Folketinget med halvanden uges mellemrum. Sidstnævnte finder sted 5. juni.

Lå det samme dag, ville flere stemme ved EU-valget, mener Thulesen Dahl.

- Det er dem, der stemmer, som bestemmer. Det er et vigtigt valg, for vi er med til at afgøre, hvilken retning EU skal tage. Så drop sofaen og kom ud til stemmeboksen på søndag, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han afviser, at DF selv har forsømt EU-valget. Det var ellers først i februar, at partiet som det sidste fik sat navn på en spidskandidat, og EU-udspillet fra DF kom altså først to dage inden valget.

- Der er ikke mange ting, jeg har deltaget i under valgkampen, hvor jeg ikke har forsøgt at få EU på dagsordenen.

- Risikoen ved det her er, at mange danskere på mandag pludselig kommer i tanke om, at "ups, der var jo egentlig valg i går til Europa-Parlamentet". Det ville være noget værre skidt, siger Thulesen Dahl.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, er enig i en del af opsangen.

- Europa-Parlamentsvalget har fyldt for lidt, og det, synes jeg, er generelt i den politiske diskussion over den senere tid.

- Hvis vi skal konkludere på forløbet i dag, så er det, at parlamentsvalget i høj grad er druknet i folketingsvalget, og det er der al grund til at beklage, så meget desto mere grund til, at man stemmer på søndag, siger hun.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce