Annonce
Kerteminde

DF'er opfordrede danske unge til at bevæbne sig: Fyns Politi går ind i sagen

Knud Ahrnkiel meldte sig ud af Dansk Folkeparti tirsdag eftermiddag.

Fyns Politi undersøger, om Knud Ahrnkiel har begået en strafbar handling ved opfordre danske unge til at bevæbne sig.

Annonce

Munkebo: Knud Ahrnkiels Facebook-opslag fra i søndags, hvor han opfordrede danske unge til at bevæbne sig, risikerer at få et retligt efterspil.

- Fantastisk med den kulturberigelse, men hvor er vores friske ungdom henne, bør i ikke finde sammen, bevæbne jer, og sammen engang for alle fjerne den ondskab, husk med ondt skal ondt fordrives, skrev Knud Ahrnkiel i søndags på Facebook, inden han slettede opslaget igen, fordi det kunne tolkes som en direkte opfordring til at anskaffe våben.

Knud Ahrnkiel skrev opslaget, efter tre unge mennesker blev overfaldet af 10-12 indvandrere i Kolding.

Opslaget har nu også vakt interesse på politigården i Odense, hvor kommunikationsrådgiver ved Fyns Politi, Charlotte Nyborg, bekræfter, at politiet har undledt en undersøgelse af sagen.

- Fyns Politi undersøger i øjeblikket, om der er tale om en strafbar handling, skriver Charlotte Nyborg i en mail, hvor hun oplyser, at Fyns Politi ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Annonce

Sover roligt om natten

Hvorvidt politiet selv har startet en undersøgelse, eller om Knud Ahrnkiel er blevet anmeldt, og hvad han i givet fald er blevet anmeldt for, er det ikke muligt at få oplyst. Heller ikke om undersøgelsen drejer sig om mere end et enkelt opslag på Facebook.

Oven på al virakken om Facebook-opslaget valgte Knud Ahrnkiel selv at melde sig ud af Dansk Folkeparti onsdag eftermiddag.

- Den undersøgelse tager jeg helt stille og roligt. Politiet må afgøre om, der er noget i det. Jeg kan hverken gøre fra eller til, siger Knud Ahrnkiel, der regner med, at det ikke er af egen drift, at politiet er gået ind i sagen, men det er fordi, han er blevet anmeldt.

- Jeg er ret sikker på, at jeg er blevet anmeldt for et eller andet. Der er jo nogle, der rigtig gerne vil mig til livs, fortæller Knud Ahrnkiel, der ikke mener, han har brudt loven med sit opslag.

- Hvis jeg nu havde skrevet, at man skulle gå ud og købe våben, så kunne det være. Men det er jo ikke det, jeg har skrevet. Så jeg kan ikke rigtig se, hvilken lov jeg skulle have brudt, forklarer Knude Ahrnkiel, der garanterer, at politiets undersøgelser ikke vil forstyrre hans nattesøvn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce