Annonce
Nyborg

Dette hotel i Nyborg er det første til at få sølv i økologi

Hotel Storebælt. Arkivfoto.
Storebælt Sinatur Hotel & Konference - og resten af hotelkæden - har netop, og som den første danske hotelkæde, modtaget "Det Økologiske Spisemærke" i sølv.

Nyborg: I 2013 var Sinatur Hotel & Konference den første hotelkæde i Danmark, der blev tildelt "Det Økologiske Spisemærke" i bronze. Nu har de seks hotel- og konferencesteder, som den eneste hotelkæde i Danmark, fået sølvmærket.

Hotelkæden Sinatur Hotel & Konference, der blandt andet driver Storebælt Sinatur Hotel & Konference i Nyborg, lancerede for nylig en række 2030-mål om blandt andet at være CO2-positive og 100 procent affaldsfrie. Målet er at drive hoteller med naturen som pejlemærke. Og en del af arbejdet handler om mere bæredygtighed i køkkenet.

Annonce

Vil være first movers

- Vi vil gerne være first movers på vores område og inspirere andre. Vi har altid haft stort fokus på at passe på vores natur og prioritere bæredygtighed. Og i den forbindelse kommer vi naturligvis ikke uden om økologien. Derfor er vi også stolte af, at vi på alle seks hoteller har formået at få opgraderet vores bronzemærke til sølv. siger Jan Grimstrup Larsen, der er direktør for Storebælt Sinatur Hotel & Konference, i en pressemeddelelse.

"Det Økologiske Spisemærke" er en statslig certificering og mærkningsordning for spisesteder i Danmark. Mærket viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Sølv betyder, at 60-90 procent af maden er økologisk, mens guld er 90-100 procent.

Sinaturs seks hoteller består af Frederiksdal ved Lyngby, Storebælt i Nyborg, Gl. Avernæs ved Assens, Sixtus i Middelfart, Haraldskær ved Vejle Ådal og Skarrildhus ved Herning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce