x
Annonce
Læserbrev

Detat: En umulig situation på Sydfyns Flyveplads

Lokaldebat: Fyns UL-Flyveklubs formål er at uddanne og omskole UL-piloter. Alle UL-flyveklubber skal være organiseret under ”Dansk Ultralet Flyve Union” (DULFU) for at kunne tilbyde UL-pilotuddannelser, som det sker på Sydfyns Flyveplads.

Starling Airport Service ApS v/Peter Nordquist (PN) har af Svendborg Kommune fået en råderet over flyvepladsen for de næste 20 år. PN har udarbejdet jordlejekontrakter med betingelser, som ingen private hangarejere kan skrive under på. Blandt andet kan udlejer (PN) opsige en lejer med seks måneders varsel.

Ved salg skal udlejer godkende en ny ejer. Hvis hangaren ikke kan sælges, skal den fjernes. Værkstedslignende forhold må ikke forekomme uden tilladelse, så vi må ikke reparere eller vedligeholde vores fly. Prislejet er hævet betragtelig med over 250 procent. Oven i forlanger PN et års leje i depositum plus seks måneders leje forud - til sikkerhed for krav, udlejer måtte have overfor lejer. Penge, som næppe vil blive returneret.

En af kommunens jurister har bekræftet, at det var i strid med aftalen, at PN ville opkræve jordleje af klubhuset. Men det får vi desværre ikke meget glæde af, for vi må frygte, at PN, med hjælp af Svendborg Kommune, vil forberede en udsætning af hangarejerne, og få nedrevet alle hangarer. Uden dem bliver der ingen fly. Fyns UL-Flyveklub må nødvendigvis, efter 50 år på Sydfyns Flyveplads, finde sig en ny plads at flyve fra.

Kære Bo Hansen: Kan du fortælle mig, hvem i kommunen, der kan hjælpe os? Administrationen melder pas, og ifølge Fyns Amts Avis vil din byrådskollega Flemming Madsen ikke foretage sig noget til trods for, at det er under hans ansvarsområde (Teknik- og Erhvervsudvalget).

Det virker helt urimeligt, at vi skal ud at lede efter en anden “stor græsmark”, når vores behov fuldt ud kan dækkes på Tåsinge med en flyveplads, der ejes af selvsamme Svendborg Kommune. Vore venner i den anden klub på pladsen ”Svendborg Flyveklub” kunne sidste år fejre 75 års jubilæum. Nu er begge klubbers fremtid truet på grund af nogle forkerte beslutninger taget et sted i den kommunale administration.

Fyns UL-Flyveklubs dage på Sydfyns Flyveplads synes talte. Fremtiden ser i hvert fald dyster ud, forklarer formanden. Arkivfoto: Kim Rune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Annonce