Annonce
Debat

- Det ville ikke virke forkert, hvis familien bød ind på en plads i himlen ved at købe Provstistræde 16

Provstistræde 16 i Assens (den røde bygning) ses bagerst. Provstiets nuværende lokaler i Damgade ses forrest (den gule bygning). Foto: Søren Plovgaard

To ordinært udtrådte medlemmer af Assens-Gamtofte Menighedsråd, der også er forhenværende bankmænd, spørger sig selv, om de demokratiske processer i folkekirken har overlevet sig selv.

De to og et flertal i menighedsrådet har forsøgt at sælge kirkens jord og faste ejendom og købe Provstistræde 16, så Syngedrengene får bedre plads. Og helt efter bogen forberedt køb og salg, som er forelagt provstiudvalget, der imidlertid har sagt nej.

Provstiudvalget, der som udgangspunkt altid er positiv over for alt, hvad et af sine 24 menighedsråd i Assens Provsti finder på, har altså det sidste ord i sager om køb og salg af kirkens ejendom og økonomi.

De to forhenværende er dog ikke forhindret i at finde en privat løsning. Hvor den ene tilhører en Assens-familie, som i generationer har skabt sig en milliardformue ved lovligt at tilfredsstille folks behov for nikotin og røgtobak, som desværre har vist sig at være kræftfremkaldende.

Det ville ikke virke forkert, hvis familien bød ind på en plads i himlen ved at købe Provstistræde 16 og betale for indretning og drift af et Syngedrengenes Hus. Til stor glæde, ikke mindst for sælgeren murermester Palle, som tror, provstiudvalgets afslag må bero på en misforståelse.


Det ville ikke virke forkert, hvis familien bød ind på en plads i himlen ved at købe Provstistræde 16 og betale for indretning og drift af et Syngedrengenes Hus

Peder Trier Clemmensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce