Annonce
Odense

Det vil ryge fra brandtomt de næste dage - og det er helt efter planen

En mindre glødebrand brød ud i bygningen på Siloøen, der ellers var slukket, efter den natten til onsdag stod i flammer. Det kan stadig ryge fra brandtomten den kommende tid, men det er ventet, oplyser Beredskab Fyn. Billedet her er fra onsdag morgen. Foto: Lars Krejberg
Der er ingen grund til at slå alarm, hvis der de næste dage kommer røg fra de udbrændte bygninger på Siloøen på Odense Havn. Det er ventet, fortæller indsatsleder.

Havnen: Selvom der skulle komme røg op fra brandtomten på Siloøen på Englandskaj i havnen i Odense, er der ingen grund til at ringe efter brandvæsnet.

Det er nemlig helt ventet, fortæller indsatsleder Mikkel Mygenfordt fra Beredskab Fyn.

- Brandtomten kommer til at ryge de næste par dage, og det skal folk ikke reagere på, medmindre de kan se, at det brænder. Hvis det bare ryger, skal man ikke gøre noget, siger han.

Beredskabet har siden den store brand natten til onsdag været nede for at slukke en mindre glødebrand, der blussede op, men ikke alt kan slukkes helt.


Vi kunne kun sørge for, at branden ikke bredte sig til bygningen ved siden af. Det var vores mål

Mikkel Mygenfordt, indsatsleder ved Beredskab Fyn


- Der er så meget jern og andre ting, der lukker af, så vi ikke kan nå ind til det hele. Så der vil være lidt, der stille og roligt gløder ud, fortæller Mikkel Mygenfordt, der ikke kan sige noget om, hvor i bygningen branden begyndte.

Indsatslederen var også med til at slukke den kraftige brand tirsdag nat.

- Den ene del af bygningen brændte voldsomt, da vi kom derned. Det var primært taget og konstruktionen, der var ild i, for bygningen har jo været forfalden et stykke tid. Den var overtændt, og det stod klart med det samme, at den ikke var til at redde.

- Vi kunne kun sørge for, at branden ikke bredte sig til bygningen ved siden af. Det var vores mål, tilføjer han.

Brandfolkene brugte vandkanoner til at holde flammerne på afstand af det gamle Muus' pakhus og havde to pumper, der sugede vand op fra havnen.

Beredskab Fyn fik assistance fra Beredskabsstyrelsen, og indsatslederen skønner, at der nok var 30 mand i gang, da der var flest på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce