Annonce
Odense

Det vil byrådspartierne med pengene: Her er syv pluk fra budgettalerne

Forhandlingerne om næste års budget i Odense gik onsdag ind i sin afgørende fase med førstebehandlingen. Torsdag forhandles der færdigt. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Alle byrådets partier indledte onsdagens budgetforhandlinger med en budgettale, og her er et kort udpluk af hver tale.
Annonce

Syv meninger

1 Cæcilie Crawley, Socialdemokratiet

Cæcilie Crawley (S). Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Det, der på kommunalsprog hedder det specialiserede socialområde, blev grundigt undersøgt sidste forår. Økonomistyringen var for dårlig, og det skal der ryddes op i. Men når nogle taler om gabende huller eller om en økonomi, der sejler, så ser jeg et velfærdssamfund, som laver forebyggelse, der vil noget. Et velfærdssamfund, som træder i karakter. Det er socialdemokraterne klar til at prioritere i budgettet.

2 Christoffer Lilleholt, Venstre

Christoffer Lilleholt (V). Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- I Venstre vil vi sætte fokus på noget, der ikke koster penge, men noget der er langt sværere, hårdere og besværligt at lave: At sætte mennesket før systemet. Udfordringen støder vi desværre på igen og igen, når vores medmennesker bliver reduceret til opgaver. Flere penge er ikke et ordentligt svar. Fokus skal være på kvalitet, adgang til frit valg og gennemsigtighed, så individet kommer i centrum.

3 Kristian Guldfeldt, Det Konservative Folkeparti

Kristian Guldfeldt (K). Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Vi er på alt for mange områder gået fra fiasko til fiasko i Odense. Velfærdsprocenten, det specialiserede socialområde, vores høje ledighed, efterslæbet på vedligeholdelse og banderne, der tyranniserer. Men hos De Konservative har vi ikke mistet modet. Vi tror på, vi kan gå fra fiasko til succes, hvis vi lærer at arbejde sammen. Jeg tænker særligt - men ikke kun - på os 29 her i byrådet.

4 Christel Gall, Dansk Folkeparti

Christel Gall (DF). Arkivfoto: Niels Svalebøg

- For at gøre os og ikke mindst de ældre rigtig glade, skal vi have klippekortet tilbage igen. Klippekortet (der tidligere gav ældre mulighed for at få en halv time om ugen til sammen med plejepersonale at gøre noget, de selv bestemmer, red.) skal tilbage for fuld styrke, for det giver i sandheden de ældre det frie valg. Nu vil vi ikke vente længere. Ellers bliver det bemærket med en K3’er i vores lille salgsopstilling af Odense.

5 Reza Javid, Enhedslisten

Reza Javid (EL). Arkivfoto: Christian Nordholt

- Vi har ikke fortrudt, vi ikke var med i budgetforliget sidste år. Ud over de massive nedskæringer begyndte også processen om det uheldige salg af Fjernvarme Fyn. Men forslaget til budget 2021 er en anden historie, fordi der i modsætning til sidste år ikke er lagt op til nedskæringer, serviceforringelser eller afskedigelser af personale. Der er gode muligheder i budget 2021, men der er også en række problemer, der skal løses.

6 Brian Dybro, SF

Brian Dybro (SF). Arkivfoto: Kim Rune

- Kort sagt skal vi hele tiden sikre os, at vi står skulder ved skulder med de udsatte i vores by. Det skal vi først og fremmest gøre for at hjælpe mennesker ud af misbrug og væk fra gaden, men samtidig tager vi et stik hjem mod de kujonagtige bander, hvis økonomi bygger på, at de som igler suger næring fra de svageste mennesker.

7 Susanne Crawley Larsen, Radikale Venstre

Susanne Crawley Larsen (R). Arkivfoto: Michael Bager

- Radikale Venstre har i år "kun" tre ønsker med til budgetforhandlingerne, men det er til gengæld tre store budgetønsker, der tager afsæt i den by, vi kender og holder af, og som vil påvirke hvert eneste menneske i byen. Hvis I er friske, beslutter vi det hele i morgen: Vi beslutter at være en en grøn og levende by, en socialt retfærdig by og en rig by med plads til glæde og vildskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Annonce