Annonce
Middelfart

Det vidste du ikke om Rock Under Broen: Tørstige gæster og kilometer af strøm og toiletpapir

Ekstra fine toiletter, nedgrave ølrør og strøm til en mindre by. Vi har samlet en håndfuld informationer om Rock Under Broen, du måske ikke kender. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Avisen giver dig overblik over alt fra toiletpapir, til øl- og strømforsyning, affaldsindsamlere og så videre.

Annonce

1) 750 på job lørdag

Intet mindre end 750 frivillige og lønnede medarbejdere er lørdag den 8. juni at finde på festivalpladsen under Den ny Lillebæltsbro. Og med opgaver fra ølskænkning og madlavning til oprydning er der nok at se til, og der har siden mandag den 3. juni været folk på pladsen for at få både scener, hegn og telte op at stå.

Planen er, at alle spor efter festivalen er væk igen på tirsdag.

2) 200.000 ekstra på toiletter

Rock Broen blev i 2018 heftigt kritiseret for toiletforholdene, og det var ikke antallet af toiletter, den var gal med, men derimod deres placering.

Derfor er der i år spenderet 200.000 kroner ekstra på toiletterne, som alle er med træk-og-slip-funktion. Noget, som ellers har været forbeholdt VIP-toiletterne tidligere år.

Og toiletpapiret er der ikke sparet på den ene dag. De 20.000 mennesker på pladsen bruger det, der svarer til 20 familiers årlige forbrug.

Endagsfestivalen har udsolgt af samtlige 18.000 billetter.

3) En renere festivalplads

I år bliver der gjort en ekstra indsats for at holde plænen pæn og ren.

Der er nemlig sat en del flere frivillige hænder af til at turnere festivalpladsen og samle affald og pant hele dagen.

I år er der syv hold á fem-seks personer. Det er langt flere end forrige år, hvor der til sammenligning kun var et par hold.

4) Strøm til en lille by

Der kræver sin generator at holde pladsen kørende med strøm. Seks dieseldrevne generatorer brummer i løbet af dagen, og pladsen er også koblet på to transformerstationer i nærheden.

Pladsens elektrikere har rigget til, så der i alt er 3500 ampere til rådighed. Det er først og fremmest den store scene, der sluger.

Og forbruget svarer til 142 privatboligers forbrug på en enkelt dag.

Søndag blev de første af de mange kilometer kabler lagt, og eltavler sat op. De fire elektrikere forventer at have pakket og rullet sammen mandag aften.

5) Håber på godt ølvejr

Godt ølvejr på Rock Under Broen er temperaturer, der ikke ligger under 20 grader.

Ølsalget er afgørende for, om festivalen genererer overskud, og heldagsregn har det med at halvere ølsalget.

Der bliver i snit drukket 2,3 øl pr. gæst, og noget tyder på, at gæsterne allerede er i stemning til at svinge glassene.

670 ølbilletter med hver 16 øl er solgt på forhånd. Det svarer til 10.000 øl.

Desuden er helt præcist 5952 drinks købt og betalt - men endnu ikke drukket.

Arrangørerne har i øvrigt tanket rigeligt op. Der er 60.000 liter øl på pladsen - og ekstra forsyninger i Fredericia. Det er sket før, at man har måttet krydse Lillebælt for at slukke musikgæsternes tørst.

Som noget nyt bliver ølboderne forsynet af en 20 kubikmeter øltank centralt placeret på pladsen. Der er gravet ølrør under jorden til diverse boder, og der er taget højde for, at tørstige gæster ikke stikker snablen i ølnettet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce