Annonce
Odense

Det vedtog de også på byrådsmødet: Fattigdomsgrænse og borgerrådgiver på vej

Foto: Sophia Juliane Lydolph/Scanpix
Annonce
Annonce

1. Digerne sendes i udvalg

Efter en lang diskussion vedtog byrådets partier med undtagelse af Venstre og Konservative, at By- og Kulturudvalget nu - på baggrund af By- og Kulturforvaltningens undersøgelser og anbefalinger - skal se på, om det er en god idé, at kommunen bidrager med kroner til at bygge diger for i Seden Strandby og andre dele af Odense, der er ramt af stormflod.

Det var Venstre og Konservative, der sammen med Dansk Folkeparti rejste sagen i byrådet, men V og K argumenterede ihærdigt for, at byrådet med det samme skulle tage stilling til deres konkrete forslag om, at kommunen betaler en tredjedel af udgifterne til et dige i Seden Strandby - det vil svare til 1,9 millioner kroner.

Et flertal af partierne ønskede imidlertid at lægge den forudsætning ind, at staten også bidrager med en tredjedel. Og at der i øvrigt kigges på digebehovet i hele byen og ikke kun i Seden Strandby.

2. Odense tættere på fattigdomsgrænse

Foto: Robert Wengler

Et flertal leverede opbakning til børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsens (R) forslag om, at Odense skal have en børnefattigdomsgrænse. Og at der én gang årligt skal tages stilling til, om opgørelsens resultat skal have nogen politiske konsekvenser.

Susanne Crawley Larsen har tidligere lagt et lignende forslag frem, men en ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viste i slutningen af sidste år, at antallet af fattige børn i Odense er stigende, at der i gennemsnit sidder to børn i hver folkeskoleklasse, der kan betegnes som fattige, og at det placerer Odense på en 10. plads over de kommuner med størst børnefattigdom. Og det fik børn- og ungerådmanden til at gentage forslaget, der nu skal behandles i Økonomiudvalget.

Dér skal der også kigges på muligheden for en mere generel fattigdomsgrænse og på et ændringsforslag fra Konservative og Venstre, der blandt andet vil se på lavindkomst over en treårig periode.

3. Private dagtilbud i modvind

Foto: Birgitte Carol Heiberg

Der tegnede sig ikke umiddelbart noget flertal for at følge Venstres idé om at hæve tilskuddene til private dagtilbud og i højere grad sidestille dem med de kommunale og ad den vej blandt andet være med til at skaffe nok pasning til det stigende antal børn i Odense.

- Vi skal sikre, at de private initiativer, der byder sig til, får lige og fair muligheder for at tilbyde pasningsordninger, lød det fra Venstre.

Selv om Jane Jegind fremhævede, at det ikke skulle være nogen ideologisk diskussion, endte det alligevel der, og enden blev, at sagen sendes videre til yderligere diskussion i Børn- og Ungeudvalget.

4. Borgerrådgiver på vej

Foto: Birgitte Carol Heiberg

Alle partier støttede Enhedslistens forslag om at få udarbejdet et forslag til, hvordan etableringen af en borgerrådgiver kan være med til at sikre borgernes retssikkerhed og en konstruktiv kontakt med kommunen.

- En kommunal forvaltning kan ind imellem være en svær størrelse for kommunens borgere at forstå, finde rundt i og i nogle tilfælde samarbejde med, argumenterede Enhedslistens Reza Javid blandt andet.

Over en tredjedel af landets kommuner har allerede en borgerrådgiver, og nu skal Økonomiudvalget se på de forskellige muligheder for, at også Odense får en.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce