Annonce
Kerteminde

Det var værre i Flødstrup

Stuehuset ved Flødstrup Præstegård skal tives ned og erstattes af et nybygget. Foto: Kasper Riggelsen.
Lige på den anden side af kommunegrænsen har man besluttet at rive en præstegård ned på grund af skimmelsvamp og bygge et nyt hus.

Flødstrup: Det kom til at koste menighedsrådet i Kerteminde 2,7 millioner kroner at få udryddet skimmelsvampen i præstegården.

Det var en voldsom omgang, men det var ligegodt endnu værre med præstegården i Flødstrup. Her måtte man sidste år beslutte at rive den gamle præstegård ned og bygge et nyt hus. Det kommer til at koste dem 4,7 millioner kroner, hvilket oven i købet er billigere, end det ville være at renovere.

De ældste dele af Flødstrup Præstegård er fra 1600-tallet, og de bliver stående. Det er stuehuset fra 1892, der er så gennemgribende angrebet af skimmelsvamp, at det ikke kan betale sig at bevare det. Det gav nogen den ide at flytte præstegården til Ullerslev. Det blev imidlertid mødt af så stor modstand i Flødstrup, at ideen blev droppet igen.

I efteråret 2019 blev det besluttet, at stuehuset skal rives ned og erstattes med et nyt hus, "der falder ind i miljøet". Det er bevaringsarkitekt Thomas Hillerup, der er blevet bedt om at komme med et udspil til en ny præstegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce