Annonce
Sport

Det var kun sjovt en gang

Simon Kjær og Kasper Schmeichel blev igen foretrukket til National League-kampen mod Wales på søndag trods vikarlandsholdets heroiske indsats i Slovakiet...... Carlos Barria/Reuters

KOMMENTAR: Det var sjovt. Men det er også kun sjovt den ene gang. Vikar-landsholdet er allerede berømmet for heltedåden i Slovakiet, men nu er det alvor. Det var i sandhed en tragedie og falliterklæring for dansk fodbold, at det skulle komme så vidt. Men i virkeligheden er der intet sket ud over, at Spillerforeningen og DBU har udskudt konfrontationen og en mulig løsning til forhandlinger, der skal foregå resten af denne måned. Udelukkende af hensyn til landsholds-institutionen som sådan og for at undgå, at Danmark bliver udelukket fra Uefa's turneringer to år frem i tiden, hvilket ville være ensbetydende med et farvel til det nuværende landshold.

Det viser sig, at det var DBU's bestyrelse, som i sidste ende gik ind og forlangte kamphanerne DBU's direktør Claus Bretton-Meyer og Spillerforeningens direktør Mads Øland sat uden for døren og selv tog ansvaret for den midlertidige løsning for at vinde tid blandt andet efter en samtale med anfører Simon Kjær.

Man risikerer nu blot, at landsholdet de næste uger igen vil blive offer for mediedækning om æren ved at spille fodbold i rødt og hvidt kontra krav om fri til barns første sygedag, som var det at være fodboldspiller et helt almindeligt job på kontoret.

Det er jo også, hvad konflikten handler om, og det er derfor, at alle idrætsgrene holder øje med landsholdskonflikten for at se, hvad det allerstørste specialforbund finder ud af. Uanset om man kalder det kommercielle interesser eller noget andet, så handler det om penge. Det handler også om, at trods de mange penge i spillernes lønningspose, så laves der flere og flere turneringer både på klub- og landsholdsbasis, der presser spillerne til at træffe nogle valg og stille nogen krav, så deres kroppe kan overkomme alt.

Fredag stillede Åge Hareide op med fem "rigtige" landsholdsspillere til presseseance i Aarhus, der blev indkaldt med tre timers varsel. De måtte ikke sige en døjt om de forestående forhandlinger eller konflikten sådan frit efter John Cleese-bemærkningen "don't mention the War". Men de havde vel lov til at bekræfte, at de ikke var med i Slovakiet og , at de ærgrede sig over, at en lang serie på 19 kampe uden nederlag i ordinære kampe var blevet brudt?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce