Annonce
Sport

Det var kun sjovt en gang

Simon Kjær og Kasper Schmeichel blev igen foretrukket til National League-kampen mod Wales på søndag trods vikarlandsholdets heroiske indsats i Slovakiet...... Carlos Barria/Reuters

KOMMENTAR: Det var sjovt. Men det er også kun sjovt den ene gang. Vikar-landsholdet er allerede berømmet for heltedåden i Slovakiet, men nu er det alvor. Det var i sandhed en tragedie og falliterklæring for dansk fodbold, at det skulle komme så vidt. Men i virkeligheden er der intet sket ud over, at Spillerforeningen og DBU har udskudt konfrontationen og en mulig løsning til forhandlinger, der skal foregå resten af denne måned. Udelukkende af hensyn til landsholds-institutionen som sådan og for at undgå, at Danmark bliver udelukket fra Uefa's turneringer to år frem i tiden, hvilket ville være ensbetydende med et farvel til det nuværende landshold.

Det viser sig, at det var DBU's bestyrelse, som i sidste ende gik ind og forlangte kamphanerne DBU's direktør Claus Bretton-Meyer og Spillerforeningens direktør Mads Øland sat uden for døren og selv tog ansvaret for den midlertidige løsning for at vinde tid blandt andet efter en samtale med anfører Simon Kjær.

Man risikerer nu blot, at landsholdet de næste uger igen vil blive offer for mediedækning om æren ved at spille fodbold i rødt og hvidt kontra krav om fri til barns første sygedag, som var det at være fodboldspiller et helt almindeligt job på kontoret.

Det er jo også, hvad konflikten handler om, og det er derfor, at alle idrætsgrene holder øje med landsholdskonflikten for at se, hvad det allerstørste specialforbund finder ud af. Uanset om man kalder det kommercielle interesser eller noget andet, så handler det om penge. Det handler også om, at trods de mange penge i spillernes lønningspose, så laves der flere og flere turneringer både på klub- og landsholdsbasis, der presser spillerne til at træffe nogle valg og stille nogen krav, så deres kroppe kan overkomme alt.

Fredag stillede Åge Hareide op med fem "rigtige" landsholdsspillere til presseseance i Aarhus, der blev indkaldt med tre timers varsel. De måtte ikke sige en døjt om de forestående forhandlinger eller konflikten sådan frit efter John Cleese-bemærkningen "don't mention the War". Men de havde vel lov til at bekræfte, at de ikke var med i Slovakiet og , at de ærgrede sig over, at en lang serie på 19 kampe uden nederlag i ordinære kampe var blevet brudt?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Kommunen udvider med 8000 kubikmeter på havnen: - Det er prikken over i'et, jubler borgmesteren

Annonce