Annonce
Odense Håndbold

Det var godt at være i Skanderborg

Stine Jørgensen førte sig flere gange flot frem i den karakteristiske stil. Her er Skanderborgs nummer 48 strandet på gulvet. Foto: Ole Nielsen.
Odense Håndbold fik flere spillere tilbage på holdkortet og tog den ventede sejr hjem på en aften, hvor der ikke var den store slingrevals at spore. Nu venter en tiltrængt pause i kampprogrammet.

HÅNDBOLD: Odense Håndbold kunne sige til sig selv og alle andre, at gid man var i Skanderborg i hver kamp. En kontant indsats, to point - og så hjem igen over den jyske højderyg til en tiltrængt pause i kampprogrammet.

For det var en onsdag aften i det tidlige februar, hvor gæsterne hurtigt satte sig på kampen mod det unge Skanderborg-mandskab, der med kun seks point på kontoen ikke burde kunne ryste de orangetrøjede. Og helller ikke gjorde det.

Skanderborg havde dog æren af at komme foran 1-0, men det blev hurtigt 4-6 og til sidst 9-15 ved pausen. Og så var resten resultatmæssigt den berømte formalitet.

Det vigtigste var dog, at Odense Håndbold denne gang - i modsætning til i weekendens europæiske kamp i polske Lublin - ikke bare havde ni spillere på holdkortet, men minsandten hele tolv spillere.

Jessica Quintino spiller kampene på dansk grund, fordi hun kan nå hjem og amme barnet, Nadia Offendal havde overstået en mindre skade, og Mie Højlund var på holdkortet. Uden at blive sendt ind på banen. Højlund havde fået konstateret et mindre brud på næsen, men bør for alvor være klar til de kommende og markante udfordringer i de kommende uger.

Annonce
Karen Brødsgaard, cheftræner i Odense Håndbold, havde generelt god grund til at være tilfreds med indsatsen. Foto: Ole Nielsen.

Jørgensen og Offendal

Det var på samme vis vigtigt, at Stine Jørgensen fik budt godt ind med scoringer, og Nadia Offendal leverede på samme vis på den målbare front.

Den unge målmand Iben Hesseldal Hansen, der er hentet tilbage fra DHG, mens Tess Wester plejer rygskaden, fik ligeledes værdifuld spilletid.

Efter pausen øgede Odense til 26-18, og hele den fine badulje sluttede med en sejr til Odense Håndbold på 30-19.

Til sidst markerede de seneste kampes profil Ingvild Bakkerud sig med scoringer, og det var en aften, hvor gæsterne fik etableret sig tungt i kampen om bonus-point til slutspilllet.

For assistenttræner Kristian Danielsen var det et gensyn med Fælledhalllen, hvor han før har gjort opmærksom på sig selv.

Odense Håndbold har haft et tætpakket program, men kan nu se frem til en rolig uge.

Danielsens glæde

Sport Fyn fangede assistenttræner Kristian Danielsen få minutter efter kampen:

- Jeg er meget glad for indsatsen og denne sejr. Det var femtende kamp på seks uger, og alle er naturligvis noget slidt mentalt og fysisk. Vi har været nødt til at veksle opstillinger, og flere spillere har prøvet uvante pladser, men de er steppet op, og vi har set nogle aspekter i spillerne, som vi ikke har kendt til, og det kan vi forhåbentlig tage med os til de næste måneder.

- Iben Hesseldahl kom ind i de sidste 10 minutter og præsterede et par gode redninger, og Ingvild Bakkerud var igen stærkt skydende, og Stine Jørgensen havde mange flotte momenter, og så var Nadia Offendal tilbage og førte sig stærkt frem, sagde Kristian Danielsen.

- Torsdag træner vi let og gør status over fysikken og skavankerne, og så får de hele weekenden fri, før vi igen fokuserer på de kommende opgaver.

Næste opgave for Odense Håndbold er hjemme mod oprykkeren Horsens fredag den 21. februar klokken 18.30, og så følger nyklassikeren hjemme mod Nykøbing tre dage senere.

Ingvild Bakkerud viste igen den øgede effektivitet i disse uger, hvor nordmanden får fået og taget et større ansvar. Skanderborgs unge hold blev i den grad udfordret. Foto: Ole Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce