Annonce
Erhverv

- Det var da nemmere kun at ansætte raske mennesker, men vi har en forpligtelse

Kristine Lawaetz Lyngbo, direktør i Udvikling Assens. Foto: Christian Nordholt
Kristine Lawaetz Lyngbo, direktør i Udvikling Assens, oplever, at flere mindre virksomheder har fået øjnene op for de muligheder, der ligger i at tage socialt ansvar.

- Hvad ligger til grund for, at antallet af virksomheder, som får Udvikling Assens' Social Ansvarlig-mærke 2020, er næsten fordoblet?

- Jeg tror, der er flere grunde, men det, der fylder mest, er, at flere er blevet opmærksomme på mulighederne i mærket. Det er tredje gang vi uddeler, og jeg tror, at virksomhederne har opdaget, at de kan få det, og det betyder anderkendelse fra andre. For store virksomheder har CSR (Corporate Social Responsibility, red.) men de mindre virksomheder har måske været mindre opmærksomme på den positive effekt, det kan have på kunder og samarbejdspartnere.

- Har store virksomhed ikke også en fordel, fordi de måske har en stærkere økonomi?

- Jeg tror faktisk, at den slags socialt ansvar, vi snakker om her, er nemmere for de mindre virksomheder, fordi de har en nærhed og en naturlighed i forhold til at inddrage medarbejdere som fx har ondt i ryggen eller ikke taler flydende dansk. Måske har de ikke en HR-afdeling men de har en nær relation til medarbejdere.

- Hvad kan jeres medlemsvirksomheder bruge Social Ansvarlig-mærket til?

- Det er ekstremt forskelligt. De får et diplom og logo i digital udgave. Nogle bruger det aldrig, og andre bruger det meget bevidst. De har logo på hjemmeside og i deres e-mail-signatur. I en tid, hvor vi snakker ekstremt meget om virksomheders omdømme, så vil virksomheder godt være en god arbejdsplads og en bevidst arbejdsplads. Det er et vigtigt parameter over for kunder, eksisterende medarbejdere og samarbejdspartnere. Min klare opfattelse er, at de bruger det i det billede, de giver af sig selv.

- 61 ud af jeres ca. 400 medlemsvirksomheder har social ansvarligheds-mærket. Betyder det, at de resterende virksomheder ikke er socialt ansvarlige?

- Nej. Mange gør noget, men de her gør noget ekstra. Det er ikke altid den nemmeste vej, men det er ekstremt prisværdigt, for det er til gavn for både den enkelte medarbejder og for samfundet.

- Hvorfor er det vigtigt for jer i Udvikling Assens at have sådan en mærkning for virksomheder i Assens Kommune?

- Vi ser grundlæggende, at det er til gavn for virksomhederne, og vi vil gerne støtte op om det, noget som andre måske kan glemme, når de snakker produktionsoptimering og økonomistyring. Jeg syntes, der var et hul i markedet (da ordningen blev indført i 2018, red.). Der var nogle store CSR-certificeringer, som blev uddelt af ministre, men hvad med alt det rugbrødsarbejde, de små virksomheder gør? Det var da meget nemmere kun at ansætte medarbejdere, som var raske, talte perfekt dansk og aldrig havde syge børn. Men samfundsmæssigt synes jeg, vi har en forpligtigelse både som virksomheder og som virksomhedernes forening til at tage ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Vil du alligevel have AstraZeneca-stik? Regeringen vil se om droppet vaccine kan tilbydes danske borgere

Assens For abonnenter

Anerkendelse og afslag: Sådan endte sagen om et nyt sognehus med smækkede døre og mistillid

Annonce