Annonce
Sport

Det tynder ud på stopper-pladserne i OB

Nu er også Ramon Leeuwin ude med lægproblemer, så det strammer til på stopper-positionerne i OB. Her jubler han (th.) sammen med Kamil Vacek og Mathias Jørgensen over Bashkim Kadriis og OB's mål til 1-0 forleden i Aarhus mod AGF. Svenske Niklas Bachman i hvidt er ikke så tilfreds.Foto: Axel Schütt

Schweizisk-congolesisk prøvespiller med mod Holstein Kiel i Ådalen fredag kl. 13, men nu er også Ramon Leeuwin ude af stand til at spille.

Annonce

FODBOLD: Nu tynder det ud på stopper-positionerne for OB blot godt tre uger før sæsonstarten mod FC København, hvis OB agter at fortsætte med at spille med "succes-systemet" 3-5-2 i foråret.

Men i fredagens test kl. 13.00 på kunstgræsset i Ådalen mod 2. Bundesliga-klubben Holstein Kiel er OB kommet i ekstra underskud, fordi Ramon Leewin har fået samme lægproblemer, som hollænderen havde på et tidspunkt i efteråret. Da Marco Lund samtidig har fået sin U21-landsholds-debut i en halvleg mod Mexico på turen til Mellemamerika, hvor Danmark vandt 1-0, så er der smalhals på positionen efter Kenneth Emil Petersens stop ved nytårstide og Alexander Ludwigs langtidsskade.

Mod Kiel skal Jeppe Tverskov igen spille i en firekæde og denne gang sammen med den 21-årige schweizisk-congolesiske prøvespiller Brandon Onkony på 1,89 med fortid hos Torontos andethold. Manden fra Montreux spillede for nylig 70 minutter for Hobro mod AaB og skulle have haft et vist tag på Kasper Kusk.

- Vi har ikke for mange stoppere og spiller igen med en fire-kæde, og det er ikke blevet mindre relevant, fordi det nu er svært at spille med andet. Til gengæld står det fast, at vi vil spille 3-5-2 igen mod Pogon i den første testkamp i næste uge på Tyrkiets-turen. Vi har i hvert fald tre forhåbentlig skadesfri stoppere med i flyveren, siger den bekymrede træner Jakob Michelsen.

OB vil skifte mange spillere i løbet af kampen mod Kiel men ikke et helt hold som mod AGF. Denne startopstilling er et godt bud:

Sten Grytebust - Ryan Johnson Laursen, Jeppe Tverskov, Brandon Onkony, Jacob Barrett Laursen - Mathias Greve, Janus Drachmann, Jens Jakob Dyhr Thomasen, Troels Kløve - Nicklas Helenius, Bashkim Kadrii.

Mikkel Desler blev skadet mod AGF og kan ikke spille. Mandé Syouba er først nu ved at komme tilbage efter en ankelskade og Jonathan Harboe er med U19-landsholdet.

Annonce

Stærke storke

Holstein Kiel har tilhørt toppen af 2. Bundesliga, siden holdet rykkede op i sommeren 2017, da OB tabte til "die Störche" (red.: Storkene) i Kiel i en test med 2-0.

Holstein er formentlig lidt længere fremme end OB, fordi Kiel allerede genoptager turneringen den 30. januar hjemme mod Bielefeld.

Kiel er netop vendt hjem fra Spanien og byen Olivia, hvor holdet dog tabte med 6-1 til Jess Thorups Gent med Alexander Sørloth som den store trussel med to indledende mål i kampen over fire gange 30 minutter.

Og øjeblikkets femteplacerede i 2. Liga er rystet. Holdets 6'er og anfører David Kinsombi brækkede benet under den sidste træning i Spanien og er ude i tre måneder, mens holdets giftige venstre-angriber Kingsley Schindler fra sommer nu følger sin gamle træner Markus Anfang til 1. FC Köln.

- Vi kan ikke lige finde en spiller som Kinsombi i det her transfervindue, klager Kiels sportsdirektør Fabian Wohlgemuth.

- Jeg har flere gange spillet mod Kiel med Sønderjyske. Det er et godt hold og fysisk meget stærkt, og de er formentlig en anelse længere fremme end os, mener OB-træner Jakob Michelsen.

Kiel kører fra Slesvig-Holstens hovedstad kl. 8.30 fredag morgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce