Annonce
Middelfart

Det tikker ind med beløb efter påsat brand: - Vi er enormt taknemmelige

Henrik Rydeberg (til venstre) er naboen, der fik ideen til indsamlingen, da han også sidder i gymnastikforeningens bestyrelse. Frederik Sørensen (i midten) og gymnastikforeningsformand Charlotte Tubæk, GFH. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
FDF'ere med udbrændt spejderhytte oplever stor opbakning, efter Gymnastikforeningen Fjelsted Harndrup for fjorten dage siden søsatte en indsamling. I weekenden afholder private loppesalg.

Harndrup: De mistede stort set alt for fire uger siden, da spejderhytten Toppen i Harndrup udbrændte.

Men med hjælp fra forsikringsselskabet og ikke mindst lokalområdet ser det ud til, at FDF Brenderup-Harndrup kommer ovenpå igen.

Siden 20. september har kommunens største forening, Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup (GFH), stået bag en indsamling.

Foreningen var den første til at lægge 10.000 kroner. Derefter er beløbene bare tikket ind.

Pengene går direkte ind på FDF'ernes konto, og kredsleder Frederik Sørensen oplyser fredag, at indsamlingen har rundet 36.600 kroner. Og det varmer midt i den ellers svære tid:

- Vi er enormt taknemmelige for den støtte, vi får. Det er rigtig mange mindre beløb på 100, 500 og 700 kroner, og det er hovedsageligt fra folk i lokalområdet, fortæller kredslederen.

Annonce

Sådan støtter du indsamlingen

Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup har fået Indsamlingsnævnets tilladelse til at starte en indsamling til fordel for FDF Harndrup-Brenderup, efter spejderhytten Toppen brændte.

Du kan både sætte penge ind med din mobiltelefon eller med en almindelig bankoverførsel.

Alle beløb - både store og små - er kærkomne.

Pengene går ubeskåret til FDF Harndrup-Brenderup.

Kontonummer: 2019-0746639872.

Mobile Pay-nummer: 75680.

Indsamlingen løber fra 20. september til 11. oktober.

Selvrisiko og indbo

Gymnastikforeningen har fået Indsamlingsnævnets tilladelse til at fortsætte indsamlingen frem til den 11. oktober.

Udover GFH er det både private, en enkelt virksomhed samt andre foreninger, der støtter.

Så sent som torsdag aften blev kredslederen ringet op af motionsforeningen Fjelsted-Harndrup, også kaldet bøfrummet, der i forbindelse med et bestyrelsesmøde havde besluttet at donere 5000 kroner.

I weekenden har private meddelt, at der er loppemarked på adressen Harndrup Skov 2 fra klokken 11 til 16 begge dage, hvor der bliver solgt ud i forbindelse med et hussalg, og hvor pengene går til FDF'erne.

Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup har tidligere understreget, at pengene fra indsamlingen kun skal gå til løsøre, da genopbygningen af Toppen er en sag for forsikringsselskabet.

Kredsleder Frederik Sørensen oplyser, at midlerne lander på et tørt sted, da man ikke får dækket alt tabt indbo i form af borde, stole og diverse grej som kogeudstyr og økser. Det mistede indbo er blevet opgjort til 120.000 kroner.

- Der er også en selvrisiko, som pengene blandt andet går til, siger Frederik Sørensen, der glæder sig over, at det ser ud til, at FDF'erne kommer ud af den trælse situation med skindet på næsen.

Nyt hus undervejs

FDF Brenderup-Harndrup har i ugens løb været i kontakt med politiet, som fortsat efterforsker branden som påsat, men der er ifølge Frederik Sørensen intet nyt i øjeblikket.

Mere klarhed er der i meldingen fra forsikringsselskabet, som har erklæret spejderhytten for totalskadet. Dermed har FDF'erne udsigt til at få opført en helt ny hytte.

- Når hvor skaden er sket, er det trods alt lidt sjovere, at vi får en bygning, der er up to date i forhold til energi og handicapvenlighed. Det er da en fordel, nævner kredslederen.

Frederik Sørensen tilføjer, at man nu skal i gang med at skitsere et nyt projekt.

- Det store spørgsmål bliver, hvad vi skal bygge, og hvor stort og forkromet det bliver. Det kommer også an på forsikringssummen, og om vi skal ud og søge fonde, siger han.

FDF'erne har i mellemtiden rykket deres aktiviteter over til spejderhytten i Brenderup.

Spejderhytten Toppen udbrændte i starten af september, og siden 20. september har kommunens største forening samlet ind. Foto: Daniel Kofoed.
Spejderhytten Toppen er blevet erklæret totalskadet og skal genopføres. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Bandekriminalitet. Vi skal beskytte vidner bedre

Synspunkt: Hvis en borger i Odense, på Fyn eller et andet sted i landet oplever grov kriminalitet, bør det meldes til politiet. Men vi risikerer, at alt for mange afholder sig fra det, fordi de er bange for at vidne – særligt når kriminaliteten er begået af voldsparate, hårdkogte bandekriminelle. Derfor foreslog vi i weekenden, at vidner i bandesager skal sikres langt bedre end i dag: Vidner skal have anonymitet i alle sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidners identitet må aldrig fremgå i sagsakter i sager mod registrerede bandemedlemmer. Vidner skærmes helt af, så der i retslokalet kun er dommer, domsmænd/nævninge, anklager og forsvarer. Vidnerne skal ganske enkelt kunne udtale sig uden at være hundeangste for, hvad der kan ske med dem selv eller deres familie, fordi det tiltalte bandemedlem og hans ’brødre’ kender deres identitet. Bedre beskyttelse af vidner er også klart til samfundets bedste, for gode vidneudsagn er ofte det, der gør, at kriminelle bandemedlemmer dømmes for deres forbrydelser. Som samfund stiller vi tilmed store krav til vidnerne: Et vidne er forpligtet til at udtale sig, tale sandt, møde op i retten og forblive i retten – ellers risikerer vidnet at blive anholdt. Så det mindste, vi som samfund kan gøre, er da at sikre vidnets sikkerhed. På lederplads her avisen lød det dog i mandags, at vores forslag går for vidt. At vi ikke kan have ”et parallelt retssystem, hvor bandemedlemmer og rockere får ringere muligheder for at forsvare sig i retten end andre tiltalte”. Alle skal naturligvis have en retfærdig rettergang, det kunne vi aldrig drømme om at gå på kompromis med. Og det bør bestemt også være muligt, selvom et hardcore bandemedlem ikke får serveret vidnets navn på et sølvfad. Vi foreslår netop, at forsvarsadvokaten skal kende vidnets identitet, så hun/han kan foretage sin egen research om vidnet og udspørge vidnet på kryds og tværs – men forsvareren skal være sig sit ansvar bevidst og ikke afsløre vidnets identitet over for sin bandeklient. Det er vist ikke for meget forlangt. Tryghed er altafgørende for, at vidner fortæller, hvad de har set. Her i avisen kunne vi jo i weekenden læse, hvordan beboere i et boligområde i det nordøstlige Odense afholder sig fra at melde episoder til politiet af frygt for gengældelse fra tvivlsomme typer. Når vi skal banderne til livs, skal vi presse dem konstant. De fleste odenseanere har – desværre – gennem årene bidt mærke i bandernes storskrydende adfærd i vores by. Og en del odenseanere har oplevet trusler og regulære afstraffelser. Som by skal vi stå sammen mod banderne, og vi har brug for, at lovgiverne på Christiansborg giver os de bedste rammer for det – ved at beskytte vidner bedre. Det er godt, at bandemedlemmer nu kan idømmes længere fængselsstraffe, men hvad hjælper det, hvis de ikke dømmes? Fordi vidnerne ikke tør stå frem?

Nyborg

Nyt læserråd er skudt i gang: Nyborg-aktører skal finde løsninger sammen med Fyens Stiftstidende

Annonce