Annonce
Middelfart

Det tikker ind med beløb efter påsat brand: - Vi er enormt taknemmelige

Henrik Rydeberg (til venstre) er naboen, der fik ideen til indsamlingen, da han også sidder i gymnastikforeningens bestyrelse. Frederik Sørensen (i midten) og gymnastikforeningsformand Charlotte Tubæk, GFH. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
FDF'ere med udbrændt spejderhytte oplever stor opbakning, efter Gymnastikforeningen Fjelsted Harndrup for fjorten dage siden søsatte en indsamling. I weekenden afholder private loppesalg.

Harndrup: De mistede stort set alt for fire uger siden, da spejderhytten Toppen i Harndrup udbrændte.

Men med hjælp fra forsikringsselskabet og ikke mindst lokalområdet ser det ud til, at FDF Brenderup-Harndrup kommer ovenpå igen.

Siden 20. september har kommunens største forening, Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup (GFH), stået bag en indsamling.

Foreningen var den første til at lægge 10.000 kroner. Derefter er beløbene bare tikket ind.

Pengene går direkte ind på FDF'ernes konto, og kredsleder Frederik Sørensen oplyser fredag, at indsamlingen har rundet 36.600 kroner. Og det varmer midt i den ellers svære tid:

- Vi er enormt taknemmelige for den støtte, vi får. Det er rigtig mange mindre beløb på 100, 500 og 700 kroner, og det er hovedsageligt fra folk i lokalområdet, fortæller kredslederen.

Annonce

Sådan støtter du indsamlingen

Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup har fået Indsamlingsnævnets tilladelse til at starte en indsamling til fordel for FDF Harndrup-Brenderup, efter spejderhytten Toppen brændte.

Du kan både sætte penge ind med din mobiltelefon eller med en almindelig bankoverførsel.

Alle beløb - både store og små - er kærkomne.

Pengene går ubeskåret til FDF Harndrup-Brenderup.

Kontonummer: 2019-0746639872.

Mobile Pay-nummer: 75680.

Indsamlingen løber fra 20. september til 11. oktober.

Selvrisiko og indbo

Gymnastikforeningen har fået Indsamlingsnævnets tilladelse til at fortsætte indsamlingen frem til den 11. oktober.

Udover GFH er det både private, en enkelt virksomhed samt andre foreninger, der støtter.

Så sent som torsdag aften blev kredslederen ringet op af motionsforeningen Fjelsted-Harndrup, også kaldet bøfrummet, der i forbindelse med et bestyrelsesmøde havde besluttet at donere 5000 kroner.

I weekenden har private meddelt, at der er loppemarked på adressen Harndrup Skov 2 fra klokken 11 til 16 begge dage, hvor der bliver solgt ud i forbindelse med et hussalg, og hvor pengene går til FDF'erne.

Gymnastikforeningen Fjelsted-Harndrup har tidligere understreget, at pengene fra indsamlingen kun skal gå til løsøre, da genopbygningen af Toppen er en sag for forsikringsselskabet.

Kredsleder Frederik Sørensen oplyser, at midlerne lander på et tørt sted, da man ikke får dækket alt tabt indbo i form af borde, stole og diverse grej som kogeudstyr og økser. Det mistede indbo er blevet opgjort til 120.000 kroner.

- Der er også en selvrisiko, som pengene blandt andet går til, siger Frederik Sørensen, der glæder sig over, at det ser ud til, at FDF'erne kommer ud af den trælse situation med skindet på næsen.

Nyt hus undervejs

FDF Brenderup-Harndrup har i ugens løb været i kontakt med politiet, som fortsat efterforsker branden som påsat, men der er ifølge Frederik Sørensen intet nyt i øjeblikket.

Mere klarhed er der i meldingen fra forsikringsselskabet, som har erklæret spejderhytten for totalskadet. Dermed har FDF'erne udsigt til at få opført en helt ny hytte.

- Når hvor skaden er sket, er det trods alt lidt sjovere, at vi får en bygning, der er up to date i forhold til energi og handicapvenlighed. Det er da en fordel, nævner kredslederen.

Frederik Sørensen tilføjer, at man nu skal i gang med at skitsere et nyt projekt.

- Det store spørgsmål bliver, hvad vi skal bygge, og hvor stort og forkromet det bliver. Det kommer også an på forsikringssummen, og om vi skal ud og søge fonde, siger han.

FDF'erne har i mellemtiden rykket deres aktiviteter over til spejderhytten i Brenderup.

Spejderhytten Toppen udbrændte i starten af september, og siden 20. september har kommunens største forening samlet ind. Foto: Daniel Kofoed.
Spejderhytten Toppen er blevet erklæret totalskadet og skal genopføres. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce