Annonce
Odense

Ny udskiftning på det tidligere Franck A: Halifax Burgers har lukket i Odense

Det er slut med Halifax Burgers i det tidligere Franck A. Arkivfoto: Sugi Thiru
Efter godt to år på adressen har Halifax Burgers erkendt, at antallet af kunder ikke stod mål med lejemålets størrelse. En ny lejer er klar.

Odense: Sig adressen, Jernbanegade 4, til en odenseaner, og han skal måske lige tænke sig lidt om. Men sig i stedet: Det gamle Franck A. Så er så godt som alle med på, hvor vi er henne.

Nu skrives et nyt kapitel i historien om det engang så vidt berømte spise- og vandingssted. Efter godt to år på adressen har Halifax Burgers valgt at lukke. Det fremgår af hjemmesiden, hvor der står:

"Halifax Burgers i Odense er desværre permanent lukket, da lokalet viste sig at være lidt for stort til vores knap så brede koncept. Nøglerne er givet videre til kollegaer i branchen, så de gamle smukke Franck A lokaler vil snart summe af nyt liv, heldigvis! Det har været en ære at holde til hér de sidste par år - tak til alle jer, som besøgte os."

Annonce


Det er klart, at hvis vi havde kunnet fylde lokalet op, så havde det ikke været for stort.

Morten Kragh Hedegaard, Halifax Burgers


Morten Kragh Hedegaard, der er direktør for burgerkæden, uddyber:

- Det er klart, at hvis vi havde kunnet fylde lokalet op, så havde det ikke været for stort, men vi skulle være over halvt fyldt for at nå break even, siger direktøren, som tilføjer, at Halifax Burgers gerne kommer tilbage til Odense, hvis man kan finde et lejemål i en mere passende størrelse og med en god beliggenhed. Men her og nu handlede det om at slå til og komme af med det lidt for store lejemål, da muligheden bød sig.

Ikke coronas skyld

Halifax åbnede på adressen i marts '19 og nåede således at få et år, inden den første corona-nedlukning, og Morten Kragh Hedegaard vil ikke give pandemien skylden for, at Halifax nu lukker i Odense. Mængden af gæster var ganske enkelt ikke stor nok i forhold til lejemålets størrelse i de måneder, hvor der kunne være normalt åbent, lyder vurderingen.

Halifax har 11 andre burgerrestauranter, alle på Sjælland, og de åbner hver og en på den store genåbningsdag.

- Vi ville virkelig gerne have åbnet i Odense også , men nogle gange skal man ikke kun tænke med hjertet, siger Morten Kragh Hedegaard.

Annonce

Hurtig overtagelse

Det store spørgsmål lige nu er selvfølgelig, hvem den nye lejer er.

- Vi har først lige skrevet papirerne under i eftermiddags (tirsdag, red.), men jeg tænker, at den nye lejer selv skal have lov at melde ud, siger Halifax-direktør Morten Kragh Hedegaard, som ikke vil svare på, om det er en etableret kæde eller nogen andre, der overtager det tidligere Franck A.

Han vil dog sige så meget, som at det er spiserestaurant, der rykker ind.

- Men man kan jo ikke helt udelukke, at de vil bruge lokalerne til mere end det, siger Morten Kragh Hedegaard til spørgsmålet, om det også kunne tænkes, at stedet blev mere natklub-agtigt, som det var i nogle af årene, efter det originale Franck A blev bygget om.

Halifax-direktøren forventer, at de nye lejere meget snart går i gang med at gøre klar for at få sommersæsonen med.

Franck A med den legendariske hund Tobias har haft mange inkarnationer, inden det i 2019 blev til Halifax Burgers, der nu er lukket. Arkivfoto: John Fredy

Det originale Franck A, opkaldt efter restauratøren Marius Franck-Andersen, stammer fra 1920'erne. Efter flere ejerskift og ombytninger blev det i 2013 til Jensens Bøfhus, mens et ambitiøst forsøg fra 2017 på at lave en ny udgave Franck A endte med en konkurs året efter.

Halifax rykkede altså ind i det tidlige forår '19, og vi må nu vente og se, hvem der skal skrive næste kapitel i historien om Jernbanegade 4.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce