Annonce
Debat

Det tegner ikke godt for Odense Havn

Læserbrev: Blækket fra underskrifterne på aftalen om salg af Odense Havn er knap nok tørt, før det viser sig, at Enhedslistens bekymringer ikke var ubegrundede, da vi som det eneste parti sagde nej til salget.

Salgstalerne i forbindelse med aftalen mellem entreprenøren og kommunen manglede ellers ikke store ord og vide løfter om plads til forskellighed, kvalitet i byggeriet, fokus på bæredygtighed og demokratisk inddragelse af hele byen.

Nu har entreprenøren kommet med sin første plan i By- og Kulturudvalget: plan for byggeri på Pakhuskajen, og der er al mulig grund til bekymring. Entreprenøren ønsker bl.a. at hæve bebyggelsesprocenten og ændre bygningernes højde fra fire-fem etager til syv etager. Havnen vil som konsekvens heraf lukke sig om sig selv.

Annonce


Kvalitet i byggeriet bliver således overladt til bygherren.


Af forvaltningens sagsfremstilling fremgår, at rammebestemmelserne i kommuneplan 2020-2032 ikke vil blive overholdt. Det samme gælder normer for bil- og cykelparkering og lokalplanens krav til beplantning og begrønning bliver heller ikke opfyldt osv.

Følgende konstatering i sagsfremstillingen er værd at lægge mærke til: "Det er forvaltningens vurdering, at kvaliteten i bebyggelsen også vil afhænge af, hvordan bygherre udmønter projektet." Kvalitet i byggeriet bliver således overladt til bygherren. Sådan er det, når man overlader så meget indflydelse for lokalplaner til private bygherrer.

Lokalplaner skal efter Enhedslistens mening være en ren kommunal anliggende. Nu er planen sendt i høring, og vi håber, at der kommer så massive indsigelser, at det medfører væsentlige ændringer. Men vi kan ikke komme udenom, at hvis den forelagte plan er standarden for entreprenørens planer for resten af havnen, så tegner det sig ikke godt for Odense Havns fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce