Annonce
Kerteminde

Det synes I på Facebook: Asfaltering af Renæssancehavnen er en halvhjertet løsning

Borgerne i Kerteminde giver udtryk for, at det er en halvhjertet løsning ikke at asfaltere hele Renæssancehavnen. Arkivfoto.
Torsdag blev det efter lang tids mystik besluttet, at Renæssancehavnen må vinke farvel til brostenene. I stedet skal der lægges asfalt på Hindsholmvej op til lyskrydset. Det blev det endelige punktum efter seks år med klager og diskussioner. Vi har spurgt jer på Facebook, hvad I synes om beslutningen. Her synes mange, at der er tale om en halvhjertet løsning.

Esben Bindesbøl: Dejligt at høre at vi kommer af med de åndssvage brosten. MEN hvorfor ikke dem allesammen? Fra lyskryds og ud af Hindsholmvej. Vorherre bevares. Tror politikerne, at det sidste stykke fra lyskrydset til Langebro ikke larmer og forstyrrer? Og det er da heller ikke bedre at køre på end det stykke på Hindsholmvej. Skift nu bare det hele ud. Fra kanten af Langebro og udad Hindsholmvej. Så bliver alle glade.

Yvonne Mortensen: HVAD? Hvorfor ikke fjerne alle brostene? Vil I gerne opretholde problemer?

Marianne Boeriths: Det er en halv løsning. Tæller borgeres nattesøvn ikke i samme grad i Langegade? Skønt, at der bliver gjort noget, der gør op med den larm fra kørsel på brostenene, men ikke nær godt nok.

Jan Andersen: Hvorfor er politikerne i Kerteminde Kommune så dumme rent ud sagt? Nu laver man igen kun en halv løsning. Nu må I sgu da til at tage jer sammen. Der skulle have været asfalt på fra starten af. Men Sonja fik jo sin havn.

Henrik Hansen: Mærkeligt man kun løser opgaven halvt. Hvorfor ikke asfaltere hele vejen rundt gennem krydset til broen? Jeg kan så regne ud, man bevarer det stykke brosten, der drejer gennem krydset, som faktisk er den dyreste del at vedligeholde, på grund af de store maskiner/køretøjer river og flår hårdere i dem, når der drejes. Det er da fuldstændig hul i hovedet, men man havde vel også næsten forventet et eller andet åndssvagt fra det byråd, og der levede de fuldt ud op til forventningen.

Ina Hansen: Det er også meget vigtigt, at der kommer nyt asfalt der, men hvad med resten af Kerteminde? Især i den øverste del af Langegade. Skal der komme nogen til skade, før der bliver gjort noget ved det?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce