x
Annonce
Nyborg

Det synes I om Lynfrost-byggeri: Få renset op, kom i gang - og pas på bymidten

Ifølge læserne er det en god idé med et butikscenter uden for Nyborg, så længe der bliver renset op, og man stadig værner om handelslivet i midtbyen. Arkivfoto

Fyens Stiftstidende har på avisens Facebookside "Vores Nyborg" efterlyst borgernes holdninger til byggeriet på Lynfrost-grunden.

Mange er glade for udsigterne til et butikscenter uden for byen, men frygter for forureningen på grunden, mens andre beder politikerne om at huske at værne om handelslivet i bymidten.

Se her et udsnit af kommentarerne fra debattråden.

Du er velkommen til fortsat at kommentere opslaget eller sende en mail til nyborg@fyens.dk, hvis du har input til, hvordan vi skal dække sagen.

Allan Christensen:

- Der er undersøgelser, som viser, at kun Odense og Svendborg vil overleve som handelsby, som Fyn ser ud nu. Så selvfølgelig skal vi have et butikscenter til Nyborg. Jeg er overbevist om, at det vil styrke handlen på sigt. Vi skal gøre noget - ellers dør vores by som handelsby. Men jeg mener, vi skal have styr på forureningen først.

Erik Nielsen:

- 1. Fantastisk. Så er der også shoppemuligheder i fremtiden for os og vores børn og børnebørn. 2. Avisen skal dække det markant.

Martin Daniel Midtgaard Ravn:

- Jeg synes, det er en rigtig dårlig idé, da det vil ødelægge gågaden - og så på en grund, der ikke er ren.

Lotte Aahmann Knudsen:

- Grunden bør renses, og så kunne man jo undersøge muligheden for, at Fyn fik en outletby. Jeg tror ikke, et almindeligt indkøbscenter vil trække flere kunder til.

Claus Johanson:

- Se at få ryddet op. Alt andet er ansvarsløst. Vi skal turde lave lokalplaner, som tilgodeser lokale forhold og kommende generationer og ikke dem med de fedeste checkhæfter.

Vibse Victoria Lund:

- Først oprydning, derefter butikscenter med butikker, som ikke går ud over butikkerne i midtbyen.

Niels Ørsted:

- Jeg synes, det er en fantastisk mulighed for Nyborg og resten af kommunen. Jeg kan godt læse, at det vil betyde mindre omsætning i den gamle bymidte. Men her tror jeg, det vil blive opvejet af investeringer for 20 millioner kroner i den gamle bymidte og op imod 60 millioner kroner i hele Nyborg by. Hvad angår forureningen, så mener jeg, vi skal lade det ligge, som det er nu. Hvis man endelig vil grave det hele op, så har man taget hul på alt det, som faktisk er inddæmmet lige nu.

Kent Sandy Nielsen:

- Få nu renset op for den massive forurening derude. Alt andet er dybt uansvarligt.

Jan Nielsen:

- Gå i gang. Det er på tide, at der sker noget i Nyborg.

Per Jensen:

- Der skal selvfølgelig ikke bygges på en giftforurenet grund. Hvad pokker tænker de på? Oprydning - og det burde være sket for år tilbage. Et flertal i byrådet vil spille hazard med borgernes helbred for at tilgodese en jysk virksomhed.

Hanne Christine Clausen:

- Det må helt afhænge af, hvilken slags butikker der er tale om. For midtbyen skal vel ikke helt uddø.

Ane Mette Hansen:

- Vigtigt. De ansvarlige for giften på/i grunden skal selvfølgelig få ryddet op. Og lad os dog så for himlens skyld får forskønnet området med træer. Plant træer - hvor svært kan det være?

Peter Jørgensen:

- Fantastisk, at der kommer andet end burgere i området og generelt løfter hele området lidt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce