Annonce
Spørg os om corona

Det synes I om knapper ved lyskryds: Det er ulækkert og unødvendigt, corona eller ej

Ifølge flere læsere er det uhygiejnisk, at man mange steder er nødt til at røre ved en sensor eller trykke på en knap for at få grønt lys som fodgænger. Foto: Michael Bager

Fyens Stiftstidende har på opfordring fra Kirsten Andersen fundet ud af, at Odense Kommune ikke har taget ekstra midler i brug for at mindske spredning af coronavirus via knapper og sensorer, der giver grønt lys til fodgængere. Det har givet en del debat på Facebook og Fyens.dk, og du kan læse et udpluk af kommentarerne nedenfor.

Peter Folmer Hansen:

- Jeg er helt enig med Kirsten Andersen. De steder, hvor der er trykknapper, er muligheden at bruge sit ærme, lommetørklæde eller eventuelt handske, men der, hvor det går helt galt, er der, hvor man skal bruge hele håndfladen for at aktivere “den grønne mand”. Disse bør udskiftes straks, om ikke andet så med trykknapper.

Rune Bager:

- Hvad er i det hele taget grunden til, at man skal "ansøge" om at komme over i et fodgængerfelt? Hvor ofte er man ikke netop kommet lige akkurat for sent til at nå over for grønt, fordi man ikke er nået hen til lysfyret med knappen, før bilerne får grønt, og man derfor må vente en omgang? Det virker underligt fodgængerdiskriminerende og giver vel også falsk tryghed for bilisterne, der vil svinge, da mange fodgængere ser stort på den "røde mand" og alligevel går over samtidig med, at bilerne har grønt.

Kenneth Petersen:

- Der er andre lande, hvor knappen virker på en anden måde. Hvis man trykker, vil der være grønt i længere tid. Det virker.

Hanne Holmgren Kraaer:

- Dette er helt ude af proportioner. Lad de knapper være, hvis der er andre gode grunde til at regulere overgangen. Der er mange andre punkter, der er potentielt forurenede, når man færdes, for eksempel gelændere og håndtag. Man skal lade være med at røre sig i ansigtet (øjne, næse og mund), indtil man er kommet hjem og har vasket hænder. Det er god praksis, og det afbryder smitteveje i forhold til både covid-19, influenza og forkølelse.

Christina Löwenstein:

- Adr. Jeg rører aldrig ved de knapper. Corona eller ej. Enten får jeg nogle andre til det eller bruger handsker, trøjeærmer, albue, eller hvad der lige er for hånden.

Susanne Rasmussen:

- Jeg har set folk bruge albuen og en dag en løber sit knæ.

Palle Flink:

- Hvorfor skal der være en knap til fodgængere? Kan der ikke bare gives grønt for fodgængere hver gang? Hvor irriterende er det lige at komme et sekund for sent til tryk og skulle vente en omgang mere? Hvor mange står og venter på grøn i byen for så at opdage, de har glemt at trykke?

Thea Kromann:

- Jeg har undret mig over den total unødvendige, uhygiejniske berøringsløsning for flere år siden og har egentlig aldrig lyst til at trykke på de knapper med finger eller håndflade. Sæt lige knapperne under et mikroskop.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

Annonce