Annonce
Assens

Det synes I: Fra "tåbeligt" til "oplagt mulighed"

Skal det nye center ligge i DLG-siloen? Det bliver vi klogere på efter byrådsmødet 27. maj. Arkivfoto: Martin Kloster
Vi har spurgt læserne, hvor I synes, det nye kyst- og lystfiskercenter i Assens skal placeres. Læs svarene fra vores Fyens Stiftstidende Assens' facebookside her. Den 27. maj skal byrådet vælge mellem fire placeringer; det gamle rådhus ved havnen, DLG-siloen, Næsset/marinatorvet og jordbassinerne.
Annonce

Poul Hverkeltoft: Det kan snart være lige meget, den ideelle placering er jo skrinlagt. At lægge det midt i byen er tåbeligt, og at gemme det væk ved jordbassinerne lyder tåbeligt. Er alle muligheder dog udtømt for at ligge det ved kysten, det er da naturligt, at det skal ligge ved kyst og natur. Den kystbeskyttelseslov er totalt tåbelig, der er jo ikke tale om, at der skal plastres til med sommerhuse eller andet i den stil.

Jan Leth: Det skal ligge i nær tilknytning til byen. Vi skal overleve på folk udefra, og erkende vi er blevet en vandkantsby, der lever af turister. Så gør det attraktivt at besøge os på alle fronter. Fiskeri, cykel, seværdigheder, havnebad, luksuscampingplads, musikoplevelser og natur. Sæt igang Assens Kommune!

Anders Wegge Keller: Det åbenlyse spørgsmål er, hvorfor kommunen overhovedet skal gældsætte sig yderligere. Der er jo ikke tale om andet end et luftkastel, der blev drømt op af den tidligere regering.

Christoph Behnke: Gamle rådhus, som smukt start og slut, når man går op og ned gennem byen som besøgende.

Jacob Emil Hansen: I håb om, at man kan bruge jordbassinerne til noget fornuftigt i den forbindelse, giver det god mening at placere det der. Det ville være en skam at lægge det midt i byen.

Carsten Wolff: DLG-siloen. Med udstillingsrum med højt til loftet og en fed fiskerestaurant på toppen. Oplagt mulighed.

Kim Holm: Håber da ikke, at det bliver ved jordbassinerne. Der er så stille og fredeligt der.

Karsten Frederiksen: Selvfølgelig skal det ligge ved jordbassinerne, det er det ultimative sted.

Flemming Frederiksen: Det skal da ligge i DLG-bygningerne, så vi kan få korn og foder ud på landet, hvor det hører til.

Flemming Kjær: Det skal ud på Næs.

Det nye center for kyst- og lystfiskerturisme

I finansloven fra 2018 blev der sat 32 mio. kr. af til etablering af et nationalt center for kyst- og lystfiskerturisme over de kommende fire år. Det blev i aftalen bestemt, at det skal placeres i Assens Kommune. Centret skal være en attraktion i særklasse, og det skal både sikre formidling og oplevelser til dets besøgende. Centret ventes i brug i 2023.

På et byrådsmøde 27. maj skal politikerne i Assens Kommune beslutte sig for en placering i eller ved Assens by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce