Annonce
Spørg os om corona

Det mener I: Forslag om armbind til særligt sårbare fik læserne til tasterne

En del læsere har givet udtryk for, at forslaget om et gult armbind til særligt sårbare giver uheldige associationer til Anden Verdenskrig. Andre foreslår et armbind i rød eller en neutral farve med smiley'er eller et 2-tal på. I Aalborg har man brugt den gule farve på gågaden, hvor striben skal hjælpe folk til at holde afstand. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Myndighederne justerede forleden anbefalingen om afstand fra mindst to til mindst én meter. En læsers forslag om armbind til personer i risikogruppen, så andre kan tage hensyn, har skabt stor debat.

Mens det nu er tilstrækkeligt med mindst én meters afstand i det offentlige rum, bør der fortsat holdes to meters afstand til personer, der har øget risiko for et alvorligt covid-19-sygdomsforløb. Men hvordan skal man vide, hvem der skal holdes ekstra afstand til?

Det havde læseren Henrik Pennerup en løsning på, som vi omtalte fredag. Han foreslog, at personer i risikogruppen kunne vælge at bære et gult armbind, så andre kan se, de skal vise hensyn og holde længere afstand end ellers.

Lidt i stil med det armbind, som nogle blinde og svagtseende benytter, for at andre er klar over, der skal tages ekstra hensyn.

Debatten har været livlig på Fyens.dk's Facebook-side, hvor mere end 200 har givet deres mening til kende. Mange er imod og kalder det stigmatiserende, at syge og udsatte personer skal skilte offentligt med, at de har større risiko for at blive alvorligt syge af covid-19. Der er dog også nogle, der synes, det er en god idé - også personer, som selv er i risikogruppen og i fare for et alvorligt sygdomsforløb.

Vi spurgte læserne i en afstemning i vores artikel, hvor 280 personer har deltaget. Et lille flertal, 56 procent, synes, armbindet er en god idé, mens 44 procent ikke bryder sig om forslaget.

Herunder kan du læse et udvalg af kommentarerne til artiklen.Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Carlslund genåbnet: Så er der atter æggekage med flæsk og bacon

Fyn For abonnenter

Se video af biljagten på Svendborgmotorvejen: Ulriks fire kameraer fanger farlige trafikanter og bilkabule-syndere

Annonce