Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det synes I: For mange eller for få politikere i Faaborg-Midtfyn?

Formand for Fynsland Gunnar Landtved er enig med politikeren Søren Hillers i, at der brug for bedre repræsentation. Gunnar Landtved foretrækker, det sker gennem lokalrådene og ikke ved at udvide kommunalbestyrelsen. Arkivfoto
Størstedelen af avisens læsere er uenige med RV-politikeren Søren Hillers i, at Faaborg-Midtfyn bør have flere politikere for at styrke demokratiet. Fynsland kommer imidlertid med et indspark, som måske kan sikre bredere politisk repræsentation uden at koste flere politiker-vederlag.

Faaborg-Midtfyn: Flere, færre eller status quo. Det er det, som debatten om antallet af politikere i Faaborg-Midtfyn handler om.

Søren Hillers fra Radikale Venstre mener, at der ideelt set bør være flere politikere end de nuværende 25 i kommunalbestyrelsen. Det vil betyde, at flere områder vil blive repræsenteret i kommunalbestyrelsen, og det vil styrke nærdemokratiet, har politikeren tidligere argumenteret. Han foreslår derfor at udvide kommunalbestyrelsen med fire ekstra politikere, når økonomien er til det.

Udmeldingen kommer, efter at medarbejderne i kommunen har foreslået, at kommunen kan spare penge ved at skære kommunalbestyrelsen ned til bare 19 medlemmer. Noget, som der dog ikke umiddelbart er bred politisk opbakning til.

Avisen har efterspurgt læsernes holdninger, og umiddelbart er flertallet på medarbejdernes side, mens Søren Hillers står mere alene med sin holdning.

Annonce

Både for og imod

"Der skal spares. Det må jo så betyde, at de burde skære ned i stedet for," mener Heidi L. Sørensen.

Peter Bergqvist mener, at det vil være "galimatias" at udvide kommunalbestyrelsen, mens Kim Thiilborg Petersen egentlig er o.k. med forslaget, hvis det ikke koster ekstra. "For min skyld kan de være 45, bare de kun deler lønpuljen fra de 25," skriver han.

Enkelte læsere kan dog godt følge Søren Hillers' ræsonnement. Det gælder for eksempel Eva Lauritsen:

"Jo flere medlemmer, der er i rådet, jo større chance er der for, at rådet bliver bredt politisk sammensat, med plads til også små partier. Det giver et bredere perspektiv for stillingtagen. Også mere bøvl, men demokrati er meningsfuld bøvl," påpeger hun.

Også John Mogensen kan se en fordel ved flere lokale politikere.

"29 vil være fint, hvis det kan gøre, at politikerne reelt set får mere tid til at sætte sig ind i sagerne, så det er dem og ikke embedsmændene, der styrer kommunen," skriver han blandt andet.

Inddrag lokalråd

Gunnar Landtved er formand for de 21 lokalråds fælles organisation, Fynsland, og han har også fulgt debatten om antallet af kommunalbestyrelsesmedlemmer i Faaborg-Midtfyn.

Fynsland repræsenterer og arbejder for at fremme lokalområderne, og Gunnar Landtved kan derfor godt følge Søren Hillers' forslag om flere politikere.

Han kommer imidlertid selv med et andet forslag, som betyder større indflydelse for lokalområderne, uden at der følger flere udgifter til politiker-vederlag med.

- Politikerne kunne jo bruge og høre lokalrådene langt mere, end de gør p.t. For eksempel ved at holde kommunalbestyrelsesmøderne ude i lokalområderne, foreslår han.

Politikerne er tidligere rykket fra rådhusene til Ferritslev og Rudme, når der skal holdes kommunalbestyrelsesmøder. Det bør politikerne gøre oftere, mener formanden for Fynsland, som også foreslår et temamøde inden kommunalbestyrelsesmødet, hvor man kan diskutere et lokalt emne.

- Det ville være en tilgang, som jeg stærkt vil anbefale, siger Gunnar Landtved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce