Annonce
Kerteminde

Det synes I: Drop hemmeligshedkræmmeriet omkring Nordre Havnekaj

Kerteminde Byråd. Foto: Michael Bager
Skulle byrådet havde holdt hemmeligt, hvem det forhandlede med omkring salget af Nordre Havnekaj? Nogle af jer på Facebook siger nej, andre siger, det er sket før, og en kommer med et løsningsforslag.

Kerteminde: Der er ugler i mosen i Kerteminde Byråd. En ukendt byrådspolitiker har lækket informationer om, hvem byrådet forhandlede med omkring salget af Nordre Havnekaj. Men på Facebook synes nogle af jer ikke, at et læk skulle have været muligt. Forhandlingerne skulle nemlig aldrig have været hemmelige. Et byrådsmedlem er dybt uenig, og en har et bud på, hvordan sagen opklares. Vi bringer her et udsnit af jeres Facebook-kommentarer:

Kim Brock: Man skal ikke snakke fortroligt i en kommune. Alle borgere skal efter min mening have ret til at vide, hvad der foregår. Vi lever jo ikke i år 1800. Tag jer nu sammen.

Karina Holm Gregersen: Der er da nok nogle ting, der skal snakkes fortroligt om, men lige salget af havnegrunden ser jeg ingen grund til, at borgerne i Kerteminde ikke måtte høre om. Andet end fordi vores byråds- og embedsmænd var bange for, hvad deres borgere ville sige til den forhandling. De har jo inderst inde godt været klar over, at det ikke var til den bedste pris, de forhandlede. De burde slet ikke forhandle nede i den prisklasse.

Alex Haurand: Hvis man ikke mener, at der skal kunne være fortrolige samtaler i et byråd - ISÆR i handler - så har man ganske enkelt ikke forstået, hvordan - og på hvilke præmisser - det repræsentative demokrati fungerer!

Anne Mejlhede: Det er sket før. Som ansat oplever jeg også at få nyheder om min arbejdsplads at vide, efter at der har været talt om det "i byen". Vi har også måtte læse om store forandringer, som kan vedrøre os i avisen. Det har været før, vores leder har informeret os om det.

Christina Ingemann Vester: Jamen så kan pågældende butiksindehaver vel hjælpe politiet med at opklare sagen. Altså i fald, der fra politiets side skulle være behov for at snakke med vedkommende.

Annonce
Meningerne til artiklerne omkring lækken af Nordre Havnekaj har været mange. Grafik: Leif Nørmark Sørensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Annonce