Annonce
Livsstil

Store smil i DGI Huset: Det svedende folkefærd vendte tilbage straks fra morgenstunden

DGI Huset i Vejle åbner igen efter coronanedlukningen. Viktor Gram på to år var med sin mor Kathrine Skøtt i svømmehallen. - Jeg har en fridag, og Viktor har i et halvt år snakket om at komme i svømmehallen, så selvfølgelig skulle vi i svømmehallen i dag, siger Kathrine Skøtt fra Vejle. Foto: Michael Svenningsen
Byens træningscentre genså medlemmerne torsdag morgen efter vinterens tvungne nedlukning. I DGI Huset ser de ikke kontrol af coronapas som et problem.

Vejle: Klokken seks torsdag morgen fik DGI Huset Vejle igen mulighed for at lukke gæster og medlemmer indenfor i svømmehal, fitnesscenter, sale og haller, ligesom det var tilfældet i byens øvrige træningscentre.

I løbet af de første 2,5 timer troppede omkring 100 gæster op for at sætte gang i kroppen og få sved på panden i DGI Huset. Og det var især de voksne motionssvømmere og enkelte børnefamilier, der mødte op og glædede sig over gensynet med klorvandet.

Det gjaldt blandt andre Kathrine Skøtt, der udnyttede en fridag til at tage sønnen Viktor på to år med i det lune vand i svømmehallen.

Annonce

- Viktor har i et halvt år snakket om at komme i svømmehallen, så selvfølgelig skulle vi i svømmehallen i dag, fortalte Kathrine Skøtt, der bor i Vejle.

Har svømmet længe

Svømmehallen genåbner uden problemer med stillestående vand i rørene og legionella-bakterier, for svømmehallen har været åbent for Vejle Svømmeklubs elitesvømmere gennem et par måneder, og huset har hele tiden holdt vandet i gang.

Elite-svømmepigerne fra Vejle, Clara Kapke og Maria Bebe Hansen, har trænet i svømmehallen otte gange om ugen under nedlukningen, men begge piger er lykkelige for, at hele holdet nu igen er samlet. Foto: Michael Svenningsen

Det samme har veninderne Clara Kapke og Maria Bebe Hansen, som har trænet i svømmehallen otte gange om ugen under nedlukningen. De er glade for, at hele holdet nu igen er samlet til træningen.

Med genåbningen er alt ikke ved det gamle, for gæster i fitnesscentret, på holdene, i caféen og svømmehallen skal alle fremvise et coronapas eller en negativ coronatest, mens husets foreninger er ansvarlig for egne medlemmer.

Annonce

En detalje i glæden

Kontrollen ser DGI Husets direktør, Roland Christiansen, dog ikke som et træls benspænd.

- Jeg er helt sikker på, at hr. og fru Vejle glæder sig over muligheden for igen at besøge DGI Huset, og det at vise et coronapas er en detalje i glæden. Jeg ser med andre ord med fortrøstning på coronapasset og er sikker på, at det lynhurtigt bliver en vane og dermed ikke noget, vi vil tænke ret meget over, siger Roland Christiansen.

DGI i Vejle åbner igen efter corona-nedlukningen. Sanne Leerhøj fra Vejle var lykkelig for at komme tilbage til træningen i DGI Huset. - Det er så godt at komme i gang igen. Jeg har virkelig manglet træningen og sammenholdet med andre, som også kommer her og træner. Jeg har glædet mig meget til i dag, siger Sanne Leerhøj. Foto: Michael Svenningsen

Det er dog langt fra alle DGI Husets træningshold, der har været tvunget i vinterhi. Da den udendørs idræt igen blev tilladt 1. marts, gik flere af holdene i gang uden for det store idrætskompleks, og det var efterspurgt.


Jeg tog mig selv i at synge gamle Gasolin-sange, da jeg gik gennem Hal 1. Det er længe siden, jeg sidst har gjort det.

Roland Christiansen, direktør, DGI Huset Vejle


- Vi har kørt omkring 30 hold hver uge, og det har været en hård bruttotrup på cirka 300 medlemmer. Men det har været fantastisk at se 20 damer danse udenfor, selv på en regnvejrsdag, siger direktøren.

Annonce

Sangglæden er tilbage

Med de indendørs arealer i brug kan DGI Huset dog ikke bare åbne sluserne, for andre restriktioner sætter begrænsninger på.

Der skal være fire kvadratmeter vandspejl eller gulvplads per gæst, og det betyder, at der højst kan være 50 i fitnesscentret, 125 i den varme del af svømmehallen og 250 i 50-meter-bassinet.

Roland Christiansen, direktør for DGI Huset, havde ventet med længsel på denne genåbningsdag. - Jeg tog mig selv i at gå og synge højt på gamle Gasolin-sange, siger Roland Christiansen med et bredt smil på læberne. Foto: Michael Svenningsen

Det kan dog ikke ødelægge humøret hos DGI Hus-direktøren på den store genåbningsdag.

- Det er bare fedt at være her i dag. Jeg tog mig selv i at synge gamle Gasolin-sange, da jeg gik gennem Hal 1. Det er længe siden, jeg sidst har gjort det, siger en glad direktør.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce