Annonce
Nordfyn

Det svære parforhold: Charmekursus for mænd og gode råd til kvinderne

Gunhild Weisbjerg havde et lydhørt publikum blandt de 93 deltagere i Seniorhøjskolen, og der lød ingen protester, da hun konstaterede, at der statistisk set er flere sure, gamle mænd end sure, gamle kvinder. Foto: Betty Rasmussen
93 seniorer har brugt de tre første dage af skolernes vinterferie på Seniorhøjskole på Nordfyns Gymnasium.

Søndersø: Lad være med at sætte dig sammen med mennesker, du kender i forvejen. Sæt dig ved fremmede, for så blive du nødt til at tale i hele sætninger og se venlig og interesseret ud. Det er ren hjernetræning. Det gælder også, hvis I er ude som par. Sæt jer hver for sig, så har I noget at tale om, når I kommer hjem.

Der var gode råd ad libitum, da Gunhild Weisbjerg onsdag holdt foredrag på sidstedagen af Seniorhøjskolen Nordfyn, der igen i år har skabt liv på det vinterferie-lukkede gymnasium.

Gunhild Weisbjerg kalder sit foredrag for "Charmekursus for mænd".

- For hvis jeg kalder det "Problemløsning i parforholdet", var der slet ingen mænd kommet, konstaterede hun, der ud over at holde foredrag også arbejder som psykoterapeut.

Men det er parforhold, det handler om, og de mange steder, det kan gå galt, når mænd og kvinder taler hver sit sprog og ser verden vidt forskelligt. Gunhild Weisbjerg plukker både i andres eksempler og sin egen opsparede erfaring gennem et langt liv.

- For hvis man har kvajet sig og har lært af det, kan man tjene penge på det på sine gamle dage, erklærede hun og fremkaldte endnu engang smil og bifaldende nik fra det lydhøre publikum.

Det er 14. gang, der er Seniorhøjskole i vinterferien, i år med 93 deltagere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce