Annonce
Nordfyn

Det sunde liv: Veflinge er kommet godt i gang

Anne Margrethe Dalskov har sammen med Doris K. Mogensen taget initiativ til projektet "Veflinge liv og fælleskab taber et ton". Arkivfoto: Nils Svalebøg

Flere end 200 har fra starten tilmeldt sig projektet "Veflinge liv og fællesskab taber et ton". Og der er plads til flere.

Veflinge: 207 har indtil nu tilmeldt sig projekt "Veflinge liv og fællesskab taber et ton", der officielt blev skudt i gang med et stort arrangement i Veflingehallen forrige søndag, og dermed er målet på mindst 200 deltagere allerede nået.

- Men der er plads til flere. Vi kører med løbende inkludering, opfordrer den ene af initiativtagerne Anne Margrethe Dalskov.

Ideen opstod, da hun og veninden Doris K. Mogensen talte om en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen, der udnævnte Nordfyns Kommune til landets fedeste. Bogstavelig talt.

Både Anne Margrethe Dalskov og Doris K. Mogensen arbejder med sundhed, henholdsvis zoneterapi og massage og som psykoterapeut, og da de også er formand og næstformand i Veflinge Lokalråd, opstod ideen om "Veflinge liv og fællesskab taber et ton".

- Det er vigtigt, at det lige så meget er et fællesskabsprojekt, som det er et vægttabsprojekt. Det handler om at være med i et fællesskab og få et tilhørsforhold, forklarer Anne Margrethe Dalskov om projektet.

Ved kick off-dagen i Veflingehallen blev alle deltagerne målt, testet og vejet, og det vil de blive igen ved lignende samlinger cirka hver tredje måned i de næste to år.

Når det samlede vægttal er gjort op, vil udviklingen i kiloene kunne følges på en stander i Dagligbrugsen. Brugsen støtter også projektet ved at tilbyde en måltidskasse en gang om ugen med ingredienser til de fem opskrifter på sund og lækker mad, som en kostvejleder laver til projektets deltagere.

- Vi har foreløbig bestilling på 15-20 kasser, der typisk er beregnet til fire personer, fortæller uddeler Lars Therkelsen.

Annonce

Truntehold og U-turn

Ud over at spise sundt gælder det for deltagerne om at komme i gang med at dyrke motion.

Det kan de dels gøre på eksisterende hold under Veflinge Gymnastik- og Idrætsforening dels på nye hold, der er oprettet til lejligheden. For eksempel et truntehold. Navnet stammer fra en af deltagerne, der godt kunne tænke sig et motionshold uden alt for slanke deltagere, og hvor instruktøren ikke er en lille smart fitnesspige.

Deltagerne kan også melde sig på U-turn-kurser, der både har teori og motion.

- Det handler om at ændre på sine vaner. Om at tage 12 små skridt på 12 uger, fortæller Anne Margrethe Dalskov, der selv underviser på et af holdene.

Ud over motion på organiserede hold er der bogstavelig talt også kommet mere gang i Veflinge.

- Der er virkelig blevet mere liv i Veflinge. Tidligere mødte man ikke en sjæl, nu møder man både hold og familier, når man er ude at gå en søndagstur, siger Anne Margrete Dalskov.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce