Annonce
Nordfyn

Det sunde liv: Veflinge er kommet godt i gang

Anne Margrethe Dalskov har sammen med Doris K. Mogensen taget initiativ til projektet "Veflinge liv og fælleskab taber et ton". Arkivfoto: Nils Svalebøg

Flere end 200 har fra starten tilmeldt sig projektet "Veflinge liv og fællesskab taber et ton". Og der er plads til flere.

Veflinge: 207 har indtil nu tilmeldt sig projekt "Veflinge liv og fællesskab taber et ton", der officielt blev skudt i gang med et stort arrangement i Veflingehallen forrige søndag, og dermed er målet på mindst 200 deltagere allerede nået.

- Men der er plads til flere. Vi kører med løbende inkludering, opfordrer den ene af initiativtagerne Anne Margrethe Dalskov.

Ideen opstod, da hun og veninden Doris K. Mogensen talte om en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen, der udnævnte Nordfyns Kommune til landets fedeste. Bogstavelig talt.

Både Anne Margrethe Dalskov og Doris K. Mogensen arbejder med sundhed, henholdsvis zoneterapi og massage og som psykoterapeut, og da de også er formand og næstformand i Veflinge Lokalråd, opstod ideen om "Veflinge liv og fællesskab taber et ton".

- Det er vigtigt, at det lige så meget er et fællesskabsprojekt, som det er et vægttabsprojekt. Det handler om at være med i et fællesskab og få et tilhørsforhold, forklarer Anne Margrethe Dalskov om projektet.

Ved kick off-dagen i Veflingehallen blev alle deltagerne målt, testet og vejet, og det vil de blive igen ved lignende samlinger cirka hver tredje måned i de næste to år.

Når det samlede vægttal er gjort op, vil udviklingen i kiloene kunne følges på en stander i Dagligbrugsen. Brugsen støtter også projektet ved at tilbyde en måltidskasse en gang om ugen med ingredienser til de fem opskrifter på sund og lækker mad, som en kostvejleder laver til projektets deltagere.

- Vi har foreløbig bestilling på 15-20 kasser, der typisk er beregnet til fire personer, fortæller uddeler Lars Therkelsen.

Annonce

Truntehold og U-turn

Ud over at spise sundt gælder det for deltagerne om at komme i gang med at dyrke motion.

Det kan de dels gøre på eksisterende hold under Veflinge Gymnastik- og Idrætsforening dels på nye hold, der er oprettet til lejligheden. For eksempel et truntehold. Navnet stammer fra en af deltagerne, der godt kunne tænke sig et motionshold uden alt for slanke deltagere, og hvor instruktøren ikke er en lille smart fitnesspige.

Deltagerne kan også melde sig på U-turn-kurser, der både har teori og motion.

- Det handler om at ændre på sine vaner. Om at tage 12 små skridt på 12 uger, fortæller Anne Margrethe Dalskov, der selv underviser på et af holdene.

Ud over motion på organiserede hold er der bogstavelig talt også kommet mere gang i Veflinge.

- Der er virkelig blevet mere liv i Veflinge. Tidligere mødte man ikke en sjæl, nu møder man både hold og familier, når man er ude at gå en søndagstur, siger Anne Margrete Dalskov.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce