Annonce
Nordfyn

Det sunde liv: Veflinge er kommet godt i gang

Anne Margrethe Dalskov har sammen med Doris K. Mogensen taget initiativ til projektet "Veflinge liv og fælleskab taber et ton". Arkivfoto: Nils Svalebøg

Flere end 200 har fra starten tilmeldt sig projektet "Veflinge liv og fællesskab taber et ton". Og der er plads til flere.

Veflinge: 207 har indtil nu tilmeldt sig projekt "Veflinge liv og fællesskab taber et ton", der officielt blev skudt i gang med et stort arrangement i Veflingehallen forrige søndag, og dermed er målet på mindst 200 deltagere allerede nået.

- Men der er plads til flere. Vi kører med løbende inkludering, opfordrer den ene af initiativtagerne Anne Margrethe Dalskov.

Ideen opstod, da hun og veninden Doris K. Mogensen talte om en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen, der udnævnte Nordfyns Kommune til landets fedeste. Bogstavelig talt.

Både Anne Margrethe Dalskov og Doris K. Mogensen arbejder med sundhed, henholdsvis zoneterapi og massage og som psykoterapeut, og da de også er formand og næstformand i Veflinge Lokalråd, opstod ideen om "Veflinge liv og fællesskab taber et ton".

- Det er vigtigt, at det lige så meget er et fællesskabsprojekt, som det er et vægttabsprojekt. Det handler om at være med i et fællesskab og få et tilhørsforhold, forklarer Anne Margrethe Dalskov om projektet.

Ved kick off-dagen i Veflingehallen blev alle deltagerne målt, testet og vejet, og det vil de blive igen ved lignende samlinger cirka hver tredje måned i de næste to år.

Når det samlede vægttal er gjort op, vil udviklingen i kiloene kunne følges på en stander i Dagligbrugsen. Brugsen støtter også projektet ved at tilbyde en måltidskasse en gang om ugen med ingredienser til de fem opskrifter på sund og lækker mad, som en kostvejleder laver til projektets deltagere.

- Vi har foreløbig bestilling på 15-20 kasser, der typisk er beregnet til fire personer, fortæller uddeler Lars Therkelsen.

Annonce

Truntehold og U-turn

Ud over at spise sundt gælder det for deltagerne om at komme i gang med at dyrke motion.

Det kan de dels gøre på eksisterende hold under Veflinge Gymnastik- og Idrætsforening dels på nye hold, der er oprettet til lejligheden. For eksempel et truntehold. Navnet stammer fra en af deltagerne, der godt kunne tænke sig et motionshold uden alt for slanke deltagere, og hvor instruktøren ikke er en lille smart fitnesspige.

Deltagerne kan også melde sig på U-turn-kurser, der både har teori og motion.

- Det handler om at ændre på sine vaner. Om at tage 12 små skridt på 12 uger, fortæller Anne Margrethe Dalskov, der selv underviser på et af holdene.

Ud over motion på organiserede hold er der bogstavelig talt også kommet mere gang i Veflinge.

- Der er virkelig blevet mere liv i Veflinge. Tidligere mødte man ikke en sjæl, nu møder man både hold og familier, når man er ude at gå en søndagstur, siger Anne Margrete Dalskov.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce