Annonce
Ugens Bedste

Det stormer på mediehavet - men vi styrer ikke mod afgrunden

Annonce

I det traditionelle nyhedsbillede er Fyens Stiftstidendes fokus rettet ud mod omverdenen. I denne uge har vi selv været i fokus. Vores mediekoncern Jysk Fynske Medier er nemlig midt i en stor og træls spareplan. En spareplan, der skal lukke et hul på 117 millioner kroner næste år og samlet 228 millioner kroner fra 2022.

Jeg vil spare jer for detaljer om, hvad det gør ved stemningen indenfor på Fyens Stiftstidende og i koncernens andre lokale og regionale mediehuse. Spareplaner og udsigt til afskedigelser af gode og loyale kolleger skaber selvsagt frygt og mismod. Sådan er det, uanset om man er ansat i en fynsk medievirksomhed, et skandinavisk pengeinstitut eller en international vindmøllekoncern.

Så i stedet for at pille i vores egen fynske navle, vil jeg henlede opmærksomheden på en vigtig kronik, vi bragte i avisen forleden. Den handler nemlig om årsagen til, at de publicistiske medier verden over er under et gigantisk pres i disse år. Og ikke mindst konsekvensen. Hvis du ikke fik den læst, har du muligheden nu, hvor jeg har halet den frem som en af ugens anbefalinger.

Kronikken er obligatorisk læsning, hvis du sætter pris på et sundt demokrati, hvor vi holder os orienteret os interesserer os for hinanden i et respektfuldt fællesskab. Og det gør du med stor sandsynlighed. Du er jo avislæser!

Og til dig, der værdsætter den grundige, unikke, lokale journalistik så højt, at du køber avisen, vil jeg berolige dig: Selv om Fyens Stiftstidende sejler i et stormfuldt mediehav, hvor det lige nu er nødvendigt at rebe sejlene, så styrer vi på ingen måde mod afgrunden.

Vi er både nu og i fremtiden rustet til at understøtte den gode udvikling på Fyn med den journalistik, der grundigt går kærligt, kritisk og konstruktivt til værks. Og vi er rustet til at gøre det i både velkendte og nye medier. Som du eksempelvis kan læse det i vores vedholdende dækning af forarbejdet til en ny jernbanelinje over Fyn. Som det eksempelvis kan høres i Podcasten Danmark, der blev lanceret i sidste uge. Som det vil ske i Odeon lørdag aften, når vi - med Ugeavisen Odense som drivkraft - hylder alt det gode i Fyns største by ved awardshowet Best of Odense. Og som det natten mellem torsdag og fredag kan opleves, når Radio4 går i luften med landsdækkende radio.

Lige nu er vi tynget af en forbistret spareplan. Men vi har langt fra mistet modet, evnerne og og ambitionen om at levere journalistik, der understøtter den lokale sammenhængskraft. Som læser af Fyens Stiftstidende er du en vigtig del af missionen. Det er jeg glad for. Tak for det!

God weekend.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce