Annonce
Lindø

Det startede med en værktøjskasse og en gammel bil

Henrik Bjørn Petersen var elmester på det gamle Lindø, og han startede for sig selv, da værftet lukkede. Men opgaverne blev så mange, at han valgte at sælge sin virksomhed og blive en del af Hanstholm Elektronik A/S, som nu hedder HE Marine. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Henrik Bjørn Petersen er manden bag HE Marines afdeling på Lindø. Han startede ene mand, men opgaverne voksede sig for store.

LINDØ: - Meget var lukket, og næsten alle haller stod tomme. Det var som en ørken herude.

Henrik Bjørn Petersen husker tilbage på dengang, Lindø var næsten tom for aktiviteter. Da det sidste nybyggede skib havde forladt Lindø Skibsværft, og den larmende, produktive arbejdsplads stod tilbage som en daggammel flad fadøl.

Men der var dog lidt puls tilbage, fortæller Henrik Bjørn Petersen, som har haft sin gang på Lindø-området i mere end tre årtier.

- Der var Fayard, så dem begyndte jeg at hjælpe lidt. Jeg begyndte med en plasticværktøjskasse og en gammel Citroên, så det var helt fra nul, fortæller han om dengang, han begyndte at opbygge en afdeling af Hanstholm Elektronik på Lindø.

- Men langsomt begyndte opgaverne at komme ind, og det udviklede sig over årene, for Lindø Industripark viste sig at være så god en idé, at lejerne kom til stille og roligt, og alt herude skulle opgraderes.

- Det var et sats for mig at kaste mig ud i det, for ingen vidste, hvordan det ville gå. Men det er blevet en succeshistorie. Det kan vi se af alt det, der sker herude, siger Henrik Bjørn Petersen.

Annonce

Det hele vendt på hovedet

Henrik Bjørn Petersen fik så meget at se til, at han og de 14 andre elektrikere i virksomhedens afdeling på Lindø til sidst havde svært ved at følge med.

- Det oversteg min egen formåen, og jeg magtede ikke mere, fortæller han om baggrunden for, at Jesper Rasmussen blev ansat som teknisk chef i virksomheden i 2017.

Men inden de to kom til at føre deres planer ud i livet, skete der igen ændringer i virksomheden.

- For i næsten samme sekund, Jesper blev ansat, blev firmaet solgt, fortæller Henrik Bjørn Petersen.

- Vi skulle lige til at trykke på knappen og for alvor i gang med vores planer, da det hele blev vendt på hovedet igen.

Hanstholm Elektronik A/S blev opkøbt i 2018 og omdøbt til HE Marine.

Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

På vej mod store temperaturstigninger: Bliv klogere på Middelfarts klimaløsninger - og find ud af, hvordan du kan hjælpe til

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce