Annonce
Lindø

Det startede med en værktøjskasse og en gammel bil

Henrik Bjørn Petersen var elmester på det gamle Lindø, og han startede for sig selv, da værftet lukkede. Men opgaverne blev så mange, at han valgte at sælge sin virksomhed og blive en del af Hanstholm Elektronik A/S, som nu hedder HE Marine. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Henrik Bjørn Petersen er manden bag HE Marines afdeling på Lindø. Han startede ene mand, men opgaverne voksede sig for store.

LINDØ: - Meget var lukket, og næsten alle haller stod tomme. Det var som en ørken herude.

Henrik Bjørn Petersen husker tilbage på dengang, Lindø var næsten tom for aktiviteter. Da det sidste nybyggede skib havde forladt Lindø Skibsværft, og den larmende, produktive arbejdsplads stod tilbage som en daggammel flad fadøl.

Men der var dog lidt puls tilbage, fortæller Henrik Bjørn Petersen, som har haft sin gang på Lindø-området i mere end tre årtier.

- Der var Fayard, så dem begyndte jeg at hjælpe lidt. Jeg begyndte med en plasticværktøjskasse og en gammel Citroên, så det var helt fra nul, fortæller han om dengang, han begyndte at opbygge en afdeling af Hanstholm Elektronik på Lindø.

- Men langsomt begyndte opgaverne at komme ind, og det udviklede sig over årene, for Lindø Industripark viste sig at være så god en idé, at lejerne kom til stille og roligt, og alt herude skulle opgraderes.

- Det var et sats for mig at kaste mig ud i det, for ingen vidste, hvordan det ville gå. Men det er blevet en succeshistorie. Det kan vi se af alt det, der sker herude, siger Henrik Bjørn Petersen.

Det hele vendt på hovedet

Henrik Bjørn Petersen fik så meget at se til, at han og de 14 andre elektrikere i virksomhedens afdeling på Lindø til sidst havde svært ved at følge med.

- Det oversteg min egen formåen, og jeg magtede ikke mere, fortæller han om baggrunden for, at Jesper Rasmussen blev ansat som teknisk chef i virksomheden i 2017.

Men inden de to kom til at føre deres planer ud i livet, skete der igen ændringer i virksomheden.

- For i næsten samme sekund, Jesper blev ansat, blev firmaet solgt, fortæller Henrik Bjørn Petersen.

- Vi skulle lige til at trykke på knappen og for alvor i gang med vores planer, da det hele blev vendt på hovedet igen.

Hanstholm Elektronik A/S blev opkøbt i 2018 og omdøbt til HE Marine.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Odenseansk kvinde bor i sydisraelsk by under raketangreb: Vi løber i pendulfart til beskyttelsesrummet

Nyborg

Borgermøde med coronapas

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce