Annonce
Kerteminde

Det slider på de ansatte at arbejde med handicappede

Sygefraværet går den forkerte vej på handicapområdet i Kerteminde Kommune. Arkivfoto: Lasse Hansen
Sygefraværet stiger på ældre- og handicapområdet i Kerteminde Kommune. Bedre ledelse skal løse problemerne, fortæller udvalgsformand

Nordøstfyn: Handicapområdet i Kerteminde Kommune har været hårdt ramt af de seneste år af besparelser, skiftende ledelse og store forandringer. Det er noget, der kan ses på sygefraværet, viser den nyeste statistik.

Samlet set er sygefraværet på hele Sundhed, Handicap- og Rehabiliteringsområdet steget i første halvdel af året fra 7,4 procent i 2018 til 7,8 procent i 2019. Særligt handicapområdet er hårdt ramt, fortæller udvalgsformand Britt Pedersen (S):

- Vi kan se, at vi særligt på handicapinstitutionerne har en udfordring. Det vil vi selvfølgelig spørge ind til og være nysgerrige på på mødet i morgen (tirsdag). Jeg tror, det har noget at gøre med beboersammensætningen. Det er psykisk enormt hårdt at arbejde med den gruppe borgere, men vi har også haft meget politisk fokus på området, og det er også noget, der slider, fortæller hun.

Annonce

10 sygedage om året

Af statistikken kan man blandt andet se, at langtidsfraværet - altså sygdom, der varer mere end 22 dage - står for halvdelen af det samlede sygefravær.

I gennemsnit har hver medarbejder i ældre- og handicapområdet 10 sygedage om året. De seneste måneder er der dog blevet ansat en del nye ledere, og Britt Pedersen forventer derfor, at udviklingen vender:

- Jeg håber og tror på, at vi nu har fået ro på handicapområdet. Man kan se på de sidste måneder, at det går den rigtige vej. God ledelse betyder rigtig meget for vores sygefravær, fortæller hun.

Der er gennem året gjort flere ting for at nedbringe sygefraværet. I foråret 2019 blev der afholdt en temadag for alle ledere i Sundhed, Handicap og Rehabilitering, og der er samme forår gennemført en arbejdspladsvurdering (APV) og trivselsundersøgelse blandt alle ansatte i Kerteminde Kommune. 8. oktober 2019 orienteres det politiske udvalg om resultaterne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fundet skyldig: 42-årig mand udnyttede dement 91-årig kvinde til sex på plejehjem

Odense

Jeppe Aakjær eller Bendt Bendtsen

Annonce