Annonce
Sydfyn

Tidligere slagteri, hotelombygning og campingplads: Det skal LAG-midlerne bruges til

I alt er seks ærøske virksomheder i år blevet indstillet til at modtage LAG-midler. Her kan du se, hvem de indstillede er og se, hvad pengene skal bruges til.

Brødtekst

Annonce

1) ROC Danmark ApS

ROC Danmark har fået penge til at indrette produktionsvirksomhed i Dunkær. Arkivfoto

Den odenseanske læderplejevvirksomhed ROC Danmark Aps er blevet indtillet til at modtage 141.855 kroner til "flytning af produktionsvirksomhed til Ærø". ROC's ejer Bente Jensen har ikke lyst til at gå i detaljer med projektet, men kan løfte sløret en lille smule:

- Som der står, handler det om flytning af virksomheden, og pengene er søgt til istandsættelse af bygninger, vi har købt i Dunkær, fortæller Bente Jensen om de tidligere slagterilokaler.

Flytningen skulle kunne kaste fire nye ærøske job af sig.

2) Arnfeldt Hotel & Restaurant

Arnfeldt Hotel & Restaurant skal indrette overetage på hotellet med LAG-midler. Arkivfoto

Hotellet i Smedegade er blevet indstillet til at modtage 400.000 kroner til "udvidelse af hotellet". Morten Arnfeldt fortæller, at det er hotellets øverste etage, der skal have en kærlig behandling.

- Der er en etage mere på hotellet øverst oppe, som vi ikke har kunnet udnytte, fordi den ikke har været godkendt af brandmyndighederne. Så det skal vi nu have godkendt og udvidet, så vi kan indrette en stor lejlighed deroppe. Men nu har vi fået tilladelse til det. Vi har startet projektet, så vi regner med, at når vi er blevet indstillet, handler det bare om at overholde regler og rammer, så det kan godkendes i Erhvervstyrelsen.

3) Søby Camping

Søby Camping skal gøres spiselig med LAG-midler. Arkivfoto

Campingpladsen i Ærøs vestlige ende er også blevet indstillet til at modtage 400.000 kroner.

- Det er til generel udvikling af pladsen, som vi har mange planer for. Men det, vi i første omgang her har søgt om og er blevet indstillet til, er tilskud til at lave et orangeri et fællesrum og så et tilknyttet udekøkken samt en ny bålplads med bænke og højbede, forklarer Janus Hansen, der ejer Søby Camping.

- Det løber jo op i en anselig sum og i bund og grund er det for at understøtte vores koncept om "den spiselige campingplads".

4) Blåbær Gårdbutik i Ærøskøbing

Dorthe Thorenfeldt har fået LAG-midler til at lave spisehus for. Arkivfoto

Blåbær Gårdbutik, der ligger i Pilebækken i Ærøskøbing, er ligeledes blevet indstillet til at modtage 400.000 kroner i LAG-midler

Dorthe Thorenfeldt, der ejer gårdbutikken, har søgt midler til en længe planlagt ombygning.

- Det er stalden, der skal bygges om til spisehus og base for workshops og så er der søgt til nogle boder. Men det primære er at få etableret spisehus i stalden. Det er ikke sådan, at der skal være restaurant, men et sted, hvor man kan gå ind og sætte sig med den mad, man har købt i butikken. Workshop-delen er også noget, jeg hele tiden har ønsket, men faciliteterne har ikke været til det, fortæller Dorthe Thorenfeldt.

5) Sommerlyst

Med 400.000 LAG-kroner skal tag og vinduer på Sommer lyst have en overhaling. Arkivfoto

Det gamle dansested "Sommerlyst" mellem Marstal og Ommel er også blevet indstillet til at modtage 400.000 kroner.

Bygningen, der gennem en årrække har stået og forfaldet, skal bringes tilbage til fordums storhed, og det er her, pengene falder på et tørt sted, fortæller indehaver Niels Hovgaard Hansen.

- Det er til første del af renoveringen af ejendommen. Det er den udvendige del klimaskallen, der skal ordnes. Det handler om tag og vinduer.

6) Ib Monrad Hansen

Kunstner Ib Monrad Hansen er også blevet indstillet til LAG-midler. Arkivfoto

Helt i top af LAG-indstillingerne ligger kunstner Ib Monrad Hansen, der er blevet indstillet til at modtage 428.044 kroner.

Det har ikke været muligt at få fat i Ib Monrad Hansen, men i oversigten over, hvem der er blevet tildelt midler lyder beskrivelsen af projektet "Det Gule Hus": "Ombygning og udvidelse af atelier og visningsforhold for billedkunstner Ib Monrad Hansen."

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce