Annonce
Sydfyn

Bådudlejning, flydende bolig og ny café: Det går FLAG-midlerne til

I alt er fem ærøske virksomheder i år blevet indstillet til at modtage LAG-midler. Her kan du se, hvem de indstillede er og se, hvad pengene skal bruges til.

Brødtekst

Annonce
Den største sum FLAG-penge er Søby Erhvervsforening blevet indstillet til. Foto: Peter Becher Damkjær

1) Søby Erhvervsforening

Helt øverst, når man kigger på størrelsen af beløbet, der er blevet indstillet, ligger Søby Erhvervsforening, der er blevet indstillet til at modtage 670.369 kroner til den første etape af Arthurs Akademi.

2) Aeroe Boat Charter

Aeroe Boat Charter har modtaget 272.902 kroner i FLAG-midler. Pengene skal gå til fire aluminiumsjoller, som Aeroe Boat Charter er i gang med at få bygget i Polen. Firmaet består af Lars Anker-Møller og Lars Albrektsen, begge Ærøskøbing, som vil leje joller på trailere ud til turister.

Lars Anker-Møller er den ene af de to partnere i Aeroe Boat Charter. Foto: Andrea Bisgaard

3) Floatinghome.dk Aps

Den Søby-baserede opstartsvirksomhed Floatinghomes.dk Aps er blevet indstillet til at modtage 223.657 kroner. Penge der skal bruges til at få lavet den første model af en ny form for bolig på havet.

- Det er en lille husbåd, der hverken bliver betegnet som husbåd eller sejlskib. Det er mellemting. Men vi har søgt pengene til at få lavet en prototype med henblik på at kunne sætte dem i serieproduktion senere, forklarer medindehaver af Floatinghomes.dk Aps Peter Hansen.

Peter Hansen har fået FLAG-midler til at udvikle en prototype af en art husbåd

4) Kleven Bådelaug

60.452 kroner. Så meget er Kleven Bådelaug blevet indstillet til at modtage i FLAG-midler, og pengene skal bruges til stormflodssikring af klubhuset og af den tilhørende toiletbygning.

Klubhus og toiletbygning ved Kleven Havn skal stormflodssikres med blandt andet FLAG-midler. Arkivfoto

5) Café KaRo, Ærøskøbing

Også i den lidt mere beskedne ende af FLAG-middelmodtagerne finder man Café KaRo, der åbnede på lystbådehavnen i Ærøskøbing i den forgangne sommer. Caféen er blevet indstillet til at modtage 73.378 kroner til "etablering af caféområde i lystbådehavnen".

Den lille café KaRo ved Ærøskøbing lystbådehavn har også modtaget FLAG-midler. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce